Vis & water

Prijsuitreiking terugmelding Snoekbaars Migratie Onderzoek

5458
23 jan 2008

Marcel Schuurmans uit Rotterdam ontving op maandag 21 januari j.l. de hoofdprijs van de prijsvraag terugmeldingen. Deze had Sportvisserij Nederland uitgeschreven in het kader van het Snoekbaars Migratie Onderzoek. Uit handen van onderzoeksleider Toine Aarts ontving Marcel een GPS-chartplotter CP 300i ter waarde van 799 euro van de firma Standard Horizon.

De vijf andere prijswinnaars ontvingen een speciale editie van een Mitchell-molen die beschikbaar werd gesteld door Pure Fishing plus een abonnement op sportvissersmagazine Beet.

Marcel Schuurmans was een van de sportvissers die de vangst van een snoekbaars met transponder meldde bij Sportvisserij Nederland. Na het maken van enkele foto's heeft hij als enige de gemerkte vis weer teruggezet. Daarmee had deze snoekbaars meer geluk dan een aantal andere in het kader van het onderzoek gemerkte vissen die terug werden gevangen.

Zo belandde er één op tafel in een restaurant te Schipluiden bij Rotterdam, een andere op een visgroothandel in Straatsburg (Frankrijk) en werd er ook een exemplaar aangeleverd bij een visbedrijf in Scheveningen door een beroepsvisser.

Van de in het Haringvliet en de Oude Maas met een transponder uitgeruste vissen, zijn bij meetstations van Rijkswaterstaat 2172 signalen opgevangen van in totaal 50 snoekbaarzen. Een behoorlijk aantal in de buurt van deze twee wateren, maar er zijn ook vissen gesignaleerd in de Lek bij Nieuwegein, de Waal bij Vuren en de Rijn bij het Duitse Xanten.

Het snoekbaarsonderzoek is door Sportvisserij Nederland in samenwerking met Rijkswaterstaat opgezet om meer kennis te vergaren over de migratiepatronen van de snoekbaars in de benedenrivieren.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.