Vis & water

Topvangsten op eerste dag Topcompetitie

5610
24 apr 2007

De eerste viswedstrijd van de Nationale Topcompetitie op zondag 22 april aan het Kanaal door Voorne bij Hellevoetsluis was een daverend succes.

Voor deze eerste door Sportvisserij Nederland georganiseerde viswedstrijd van 2007 hadden zich 150 senior-licentiehouders ingeschreven en een twintigtal junioren. Prachtig voorjaarsweer en de aanwezigheid van veel vis zorgden voor een spectaculair en vooral spannend evenement.

Bij de senioren was het Peter Post uit Klazinaveen, nota bene vorig jaar nog succesvol bij de jeugd, die nu de beste vangst van de dag liet wegen. Maar liefst 30,8 kilo brasem toverde Peter - vissend met de vaste hengel op stek C-6 - in vier uur tijd uit het kanaal. Tweede met ruim 25 kilo werd Thijs Lupsen en derde met 23,5 kilo Thijs Geurtsen. Bij de junioren ging de winst naar Anja Groot uit Beverwijk. Zij ving 21 kilo en 250 gram en bleef daarmee vele mannelijke jeugdtoppers en haar drie vrouwelijke metgezellen met ruim verschil voor. Met 13,4 kilo werd Martijn van Jole tweede en Roy Vos met 12,7 kilo derde. Het Kanaal door Voorne, ook wel Voornse Kanaal genoemd, is een populair wedstrijdwater en staat elk voorjaar bekend om zijn goede brasemvangsten. De volgende wedstrijd van de Nationale Topcompetitie is op 6 mei in het Merwedekanaal bij Arkel.

De Nationale Topcompetitie is een serie van acht viswedstrijden die in de periode april tot oktober door heel het land wordt gehouden. Het reglement is gelijk aan dat van de internationale sportvissersorganisatie CIPS (Confédération Internationale de la Pêche Sportive), wat o.a. inhoudt dat er alleen wordt gevist met hengels die zijn voorzien van een dobber. De beste 50 vissers van het eindklassement van de senioren en de 16 beste jeugdvissers vormen straks in oktober de Nationale Selectie. Uit dit selecte gezelschap kiezen de bondscoaches gezamenlijk de vissers voor de teams die deelnemen aan het WK, Europees Kampioenschap en interlandwedstrijden. Senioren en junioren vissen elk hun eigen kampioenschappen.

Anja drilt haar zoveelste brasem!

Wie meer wil weten over de Nationale Topcompetitie of wedstrijdvissen in het algemeen kan alle info hier op deze internetsite vinden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.