Witvissen - Barbeel met de vaste stok

23 jul 2009

Na jarenlang actieve deelname aan het (inter)nationale wedstrijdcircuit besluiten Henk de Reus en Martin te Pest het over een andere boeg te gooien. Gewapend met een stevige vaste stok en voerkorfmontage vertrekken ze richting de IJssel met als doel barbeel te vangen. Henk geeft in dit persoonlijke verslag zijn leerzame ervaringen prijs.

Lees hier het compete verhaal uit Hét Visblad en geniet hieronder van nog meer prachtige foto's van Henk de Reus en zijn vismaat Martin te Pest.

Na een razend spannende dril, waarbij het dikke elastiek zeker 6 meter uit de hengeltop vliegt, kan Martin eindelijk zijn eerste barbeel scheppen.

De vangst van deze vis maakt in één keer duidelij dat je echt niet naar een karpervijver hoeft voor een adrenalinekick, wat een prachtbeest!

Als zeer welkome bijvangst schuiven ook deze enorme windes aan. Hij heeft deze vis niet gewegen of gemeten, dus het is aan jou om te schatten welke afmetingen dit beestje heeft...

Henk de Reus vangt na een aantal dagen vallen en opstaan ook zijn eerste vis. En gelijk is het deze buffel die maar liefst 69 centimeter!

Henk en Martin vissen met deze montage die ze rechtstreeks op de hoofdlijn knopen. Ze gebruiken geen dobber en letten alleen op de hengeltop om de aanbeet te zien.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide