Witvissen: binnenstad vissen aan de Binnendieze

21 sep 2010

Hoeveel prima viswateren rijden we elke dag wel niet voorbij op weg naar onze favoriete stekken? Veel meer dan je denkt! Ook middenin stedelijke gebieden kun je uitstekend vissen; zeker omdat bijna iedereen de wateren hier links laat liggen.

Zo streek Topcompetitiedeelneemster Loraine Vermeulen speciaal voor de lezers van Hét Visblad neer aan de Binnendieze in de oude binnenstad van Den Bosch en liet zich positief verrassen door dit stadsriviertje, zo is te lezen in dit artikel. Hieronder nog wat extra tips.

 

Doe niet al te ingewikkeld op stadswateren. Kant-en-klare tuigjes met een pennetje van 0,5 of 0,75 gram, lood gegroepeerd op 30, 40 cm van de haak (maatje 16 of 18) en een lijndikte van 8/00 of 10/00 volstaat meestal. Vis voor voorn net iets boven de bodem. Verwacht je brasem, vis dan net op de bodem.

 Je mag het voer zeven, maar het is niet noodzakelijk. In de weinig beviste stadswateren met een goede witvisbezetting is het risico dat je de vis verzadigt in deze periode van het jaar niet zo groot. In de wintermaanden is het juist wél raadzaam om je voer te zeven.

Houd je aas op dit soort licht stromende watertjes regelmatig in beweging. Op stromend water is het tegenhouden van je aas tijdens de drift een truc die altijd werkt. De stroming drukt je aas dan iets omhoog, wat vaak al snel de aandacht wekt van de aanwezige vis. Zeker de verleiding van een kronkelend mestpiertje kan dan door slechts weinig vissen worden weerstaan.

Juist wateren of plekken waar geen hond het in zijn hoofd haalt om te gaan vissen, kunnen juist om die reden wel eens aangename verrassingen herbergen. Niet alleen oud havens en grachten in steden zijn goede stekken, ook wateren van slechts een paar jaar oud (nieuwbouwwijken!) kunnen een uitstekende visstand hebben.

-> Meer Witvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.