Roofvissen: liefde aan de waterkant

21 feb 2012

Vissende vrouwen zijn de laatste jaren sterk in opmars. Zo kwamen we op www.metersnoeken.nl de visverslagen van Ann-Christin van Ingen-Weigel tegen. Daarop stuurden we fotograaf Sander Boer een dag met haar en haar man Jöran op pad. In deze bijdrage beschrijft Ann-Christin hoe zij als vrouw met het vissen in aanraking is gekomen en maakt ze duidelijk dat de sportvisserij ook vrouwen veel te bieden heeft.

De eerste keer dat ik met een hengel aan de waterkant stond, was bijna vijf jaar geleden. Dat was toen mijn man, die zelf al 30 jaar vist, mij een keer meenam voor een dagje vissen. Ik weet nog goed dat ik toen mijn eerste vis ving: een klein voorntje. Wat was ik trots! Het onthaken mocht mijn man nog doen, maar ik heb de vis wel zelf teruggezet. Ik vond dat vissen al meteen erg leuk, maar was toen nog niet echt fanatiek. Dat veranderde een jaar later tijdens onze vakantie in Zweden. Daar ving ik mijn eerste snoek en dat gaf zo’n geweldige kick dat ik besmet raakte met het (roof)visvirus. Sindsdien zouden er nog vele vissen volgen, maar daarover later meer.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.