Zeevissen: verborgen schatten

23 mrt 2012

De kennis van het onderwaterleven in onze kustwateren werd tot voor kort bepaald door wat er met sleepnetten wordt opgevist van de zandige Noordzeebodem. Ook een gemiddelde sportvisser vangt langs de kust vaak niet meer dan de algemeen voorkomende bot, schar, wijting, gul en steenbolk. Tel daar een handvol strandkrabben bij op en ons beeld van het zilte onderwaterleven is compleet. Enthousiaste duikers laten ons echter een geheel andere wereld zien.

Vooral de Zeeuwse kustwateren met hun heldere water zijn populair bij duikers. Vooral bij brugpijlers, steenstortingen, dijken, wrakken en palen blijkt een schat aan onderwaterleven voor te komen. In dit artikel maken we kennis met enkele schitterende beelden van twee enthousiaste onderwaterfotografen: Janny Bosman en John de Jong. Zij laten ons een onderwaterwereld zien, die velen eerder associëren met tropische koraalriffen en andere exotische oorden. Toch zijn al deze foto’s afkomstig uit onze eigen Hollandse kustwateren.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.