Karpervissen - 'back to basic' met Pascal Kik

26 aug 2014

Hoewel het ‘statische’ boilievissen zeker zijn charme heeft, is het aanschaffen van zo’n hele set een aardige investering – zeker voor de jeugd. Bovendien is het een misverstand dat je alleen met zo’n hele batterij aan hengels en langdurige vissessies succesvol op karper zou kunnen vissen. In dit artikel laat Pascal Kik je zien dat effectief karpervissen ook struinend met zeer weinig materiaal en korte sessies erg effectief is. Pascal neemt jullie terug naar de eenvoud: back to basic!

Ook ík heb jarenlang 's nachts in een tentje achter de hengels gebivakkeerd. Tot een paar jaar geleden, toen ik mijn ‘drive’ voor deze visserij verloor. Vooral die eeuwige volksverhuizing van en naar de waterkant was de druppel die de emmer deed overlopen. De passie voor vriend karper ben ik echter nooit kwijtgeraakt, en vandaar dat ik rond diezelfde periode het actieve struinend vissen weer heb opgepakt – en met succes. Het vormt de aanleiding voor dit artikel, waarin ik jullie – en dan vooral de jonge lezers – wil inspireren om ook eens wat vaker achter de statische hengels vandaan te komen. Maak kennis met een van de spannendste, eenvoudigste en goedkoopste manieren van het karpervissen. Een visserij die op een of andere manier in de vergetelheid is geraakt, zowel bij de volwassenen als bij de jeugd. Oog in oog met de karper, en het voortdurende spel van verleiding.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide