Karpervissen: #carponthefly

26 jul 2018

Bonefish op Aruba, striped bass bij Boston, tarpon in Puerto Rico; vliegvisser Sander van der Wal is niet vies van een beetje avontuur. Toch is het vliegvissen op karper volgens de dierenarts uit Lelystad zeker niet minder sensationeel. Via de hashtag #carponthefly ontdekten we Sander’s Instagram account en een paar dagen later stonden we naast hem in het labyrint van sloten in de Flevopolder.

"De poldersloten aflopen, op zoek naar karper. En zodra ik die vind, werp ik mijn carpbol in het gezichtsveld van de vis. Vervolgens is het een kwestie van de afzinksnelheid goed timen om de carpbol op de juiste diepte te laten zweven en voor de bek van de karper te presenteren. Dat is eigenlijk het hele spelletje”, zegt Sander op deze warme en zonnige dag. We staan ergens midden in de Flevopolder, omsingeld door kilometerslange, kaarsrechte sloten. “Er zwemt hier zat karper”, begint de dierenarts hoopgevend. “Maar het riet staat nu al wel akelig hoog. Voor het mooie eigenlijk net iets té hoog. Om de sloten effectief af te kunnen speuren naar vis, moet je het water wel over de gehele breedte kunnen zien”, tempert Sander direct de verwachtingen en vangkansen voor vandaag.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-->Meer karpervissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.