Vis & water

Hart van NL: Veel haaien voor Zeeuwse kust (video)

8175
06 aug 2011

(Bron: HvNL) De afgelopen tijd zijn er tientallen gladde haaien gezien voor de Zeeuwse kust. Volgens Sportvisserij Nederland worden de roofdieren sinds vorig jaar steeds vaker uit de Nederlandse wateren gevist. Hart van Nederland maakte een item.

Er is echter geen reden voor paniek. De gladde haaien zijn ongevaarlijk en kunnen zelfs ‘aaibaar’ genoemd worden. Ze hebben kleine tandjes en zijn er niet op uit om mensen op te eten. Ze hebben het voornamelijk op krabben en kreeften voorzien. Hoewel er dus niets te vrezen is, kunnen de haaien er wel afschrikwekkend uitzien. Zo hebben ze de beroemde haaienvin en zijn doorgaans zo’n 1.20 meter lang.


Ook Vis TV besteedde een uitzending aan dit prachtige dier

-> Kijk hier het item over de haaien op Hart van Nederland

Als u zelf een haai aan de haak wilt slaan dan kan dat. Er zijn speciale charterboten ingezet zodat particulieren op de dieren kunnen vissen. Wanneer een haai gevangen wordt, krijgt hij een merkje en wordt hij weer in zee teruggegooid. Zo onderzoekt Sportvisserij Nederland om hoeveel roofvissen het precies gaat en of ze zich hier ook voortplanten. Waarschijnlijk komen de haaien in Nederland terecht door de opwarming van het zeewater.

Bron: Hart van Nederland

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide