Vis & water

Haai gevangen in Rotterdamse haven (audio)

9338
06 dec 2011

Sportvisser Jasper Voogt (17) uit Vierpolders deed een wel heel bijzondere vangst: een zogenaamde gladde haai in de haven van Rotterdam.

De vangst werd gedaan in de Mississippihaven bij de Maasvlakte en is vooral bijzonder omdat deze soort normaal gesproken zo laat in het seizoen al lang weggetrokken is. De laatste twee jaar worden steeds vaker haaien gevangen voor de Nederlandse kust, maar nog niet eerder in een haven, zo dicht bij de kust.

Onderzoek

Afgelopen zomer deed Sportvisserij Nederland uitgebreid onderzoek naar de verspreiding van haaien in de Noordzee. Hierbij werden haaien gevangen en gemerkt terug gezet. In totaal zijn meer dan 200 'terugmeldingen' gedaan door beroeps- en sportvissers. Verschillende landelijke media besteedden er aandacht aan waaronder Hart van Nederland, Radio 538 en De telegraaf.

-> Luister hier een audiofragment op RTV Rijnmond met Niels Brevé, medewerker bij Sportvisserij Nederland.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.