Roofvissen: streetfishing

22 sep 2010

Het vissen in de stad en bebouwde kom is met de komst van het streetfishing nadrukkelijk op de kaart gezet. Deze uit Japan en Amerika afkomstige manier van vissen is de laatste jaren ook in Europa in opmars en Nederland blijft daar niet bij achter. Licht bepakt, flex gekleed en mobiel vissen is het motto van deze vorm van roofvissen nieuwe stijl.

Carl Greve laat in dit artikel zien dat je in de stad/bebouwde kom op een simpele en leuke manier goed roofvis kunt vangen. Hieronder geeft deze roofviscrack je nog wat extra tips en trucs om succesvol achter de stadse rovers aan te gaan.

De bebouwde kom heeft de sportvisser vaak talrijke goede stekken te bieden. Het is alleen een kwestie van ze te herkennen én verkennen. Als je ergens nog nooit hebt gevist, weet je ook niet of je wellicht ten onrechte een potentiële topstek links laat liggen. Laat je daarbij niet op het verkeerde been zetten door de aanblik van het geheel boven water. Onder de waterspiegel bevinden zich wellicht allerlei interessante structuren (taluds, kuilen, richels, mosselbanken, etc.) waar zich vis ophoudt.

Vissen in een stedelijke omgeving betekent vaak vissen voor publiek. De een zal je hoogstens verbaasd aankijken en zijn weg vervolgen, de ander juist op je afstappen en de hemd van het lijf vragen. Bedenk goed dat je in dit soort situaties als sportvisser een soort voorbeeldfunctie hebt en de hengelsport op een prima wijze kan promoten. Zorg dus dat je je zaakjes altijd goed voor elkaar hebt en het sportvissen positief onder de aandacht brengt.

Met verschillende soorten kunstaas vissen, houdt doorgaans ook in dat je met verschillende gewichten aan de slag gaat. Houd daarbij wel altijd het maximale werpgewicht van je hengel in de gaten. Dit is namelijk het gewicht wat je echt op maximale kracht met de hengel weg kunt zetten. Over het algemeen wordt er ook nog wel eens zwaarder gevist. Dat is voor een enkel keertje geen probleem, maar als je constant over die maximale heengaat kan je hengel het vroeg of laat begeven!

 

Vergis je niet in wat er allemaal aan vis rondzwemt in het stadswater. Zowel in aantallen als qua formaat zul je niet zelden voor een verrassing komen te staan als je de proef op de som neemt. Zelfs de op het eerste oog meest onooglijke watertjes herbergen dikwijls nog vis. Aan jou de uitdaging om te achterhalen hoeveel en hoe groot. Veel succes!  

-> Meer Roofvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.