Vuurdoop: Woord van Zwijgen II

21 feb 2012

Raymond Hakkert en Herwin Kwint brachten begin 2008 een ‘Woord van Zwijgen’ uit. Dit eerste Nederlandse karperboek sinds 1998 (Speurtocht naar giganten, Evert Aalten) werd een geweldig succes. Eind vorig jaar zag Woord van Zwijgen deel II het levenslicht. Of deze opvolger het eerste deel weet te overtreffen, lees je deze maand in de Vuurdoop.

Voor een gedegen recensie is het zaak om alle 328 full-colour pagina’s van dit fraai vormgegeven boek te lezen. Dat lijkt een tijdrovend karwei, maar niets blijkt minder waar. Het boek telt namelijk zestien verschillende verhalen die ook qua onderwerpkeuze sterk uiteen lopen en je direct grijpen. Door de schrijfstijl wordt je als het ware meegezogen en krijg je echt het gevoel dat je er zelf bij bent. Als je eenmaal aan een verhaal bent begonnen, lees je dat ook in één ruk uit. Je besef van tijd vervliegt omdat je wilt weten hoe het afloopt. De kwajongensstreken die daarbij de revue passeren, zullen voor velen een feest der herkenning zijn en maken dat je jezelf ook weer jong voelt. Hulde aan de diverse auteurs die aan het boek hebben meegewerkt.

Lees hier het hele artikel (PDF).

-> meer Vuurdopen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.