Laatste wedstrijd TC Karper in Terneuzen

4357
02 okt 2015

Vrijdag 30 oktober 2015 begint de vierde en laatste wedstrijd van De Topcompetitie Karper 2015. Na Borgerswold, De Lage Vaart en Vlietland vormt dit keer de Otheense Kreek in Terneuzen tot zondagmorgen 10:00 uur het decor van de wedstrijd. Vorig jaar werd aan deze kreek goed gevangen, dus het belooft een spannende finale te worden!

Tijdens deze finalewedstrijd wordt beslist welk koppel zich een jaar lang Nederlands Kampioen Karpervissen mag noemen. In het tussenklassement staan de eerste 10 koppels slechts vier punten van elkaar, dus de spanning onder de deelnemers is ongekend hoog.Voor de deelnemers van het eerste uur is De Otheense Kreek een bekend water. Voor een derde keer zijn we te gast op dit karperrijke, licht brakke water van ONI Terneuzen. Sinds 2004 loopt hier al een SpiegelKarperProject met volledige monitoring en zijn er vijf uitzettingen van spiegelkarpers geweest, waarvan de laatste uitzetting in november 2014 in het kader van De TC Karper heeft plaatsgevonden.

De deelnemers en controleurs zullen bij de komende wedstrijd van een gevangen spiegel niet alleen het gewicht en de lengte noteren, maar ook beide flanken fotograferen en deze data via de wedstrijdleiding bij de beheerders van het SKP inleveren.

Drie sectoren


Het wedstrijdparkoers is in drie sectoren met elk 8 stekken verdeeld. De sectoren zijn vernoemd naar de sponsoren van De TC Karper 2015. Sector Carp Connections, sector Pro Line en sector Shimano. Deze drie sponsoren zorgen samen met de karpermagazines voor een prachtig pakket aan prijzen met een totaalwaarde van ruim € 14.000,00.

Loting


Zowel de stekloting op vrijdagmiddag als de prijsuitreiking op zondagmiddag zal plaatsvinden in clubgebouw ‘Het Rivierenhuis’ van Hengelaarsvereniging ONI, gelegen aan de IJsselstraat 3, 4535 GT Terneuzen. Omdat de 24 deelnemende koppels tijdens de drie voorgaande wedstrijden elke keer in een andere sector hebben gevist, is voor deze laatste wedstrijd de loting weer helemaal open. De nummers die uit de inmiddels bekende KWO Grabbelton worden gepakt, bepalen in welke sector en op welke steknummer de koppels terecht gaan komen.

De Topcompetitie Karper 2015 wordt georganiseerd door De Karper Sportvisserij Nederland (De KSN ): de enige door de georganiseerde hengelsport erkende belangenbehartiger voor karpervissers. De TC Karper wordt logistiek ondersteund door Sportvisserij Nederland, en mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Carp Connections, Pro Line Carp Products, Shimano, VIPmedia (Karper en Beet), Spiegelmagazine en Dé Karperwereld, Hét Visblad en KarperWereldOnline (KWO).Bron: De KSN

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide