Derde wedstrijd TC Karper

5181
14 sep 2015

De recreatieplas Vlietland bij Leidschendam vormde van vrijdag 11 tot zondag 13 september het decor van de derde wedstrijd van de Topcompetitie Karpervissen 2015. Ondanks de matige vangst bleek deze nieuwe plas in de Topcompetitie een geweldig wedstrijdwater te zijn voor de deelnemende koppels.De oever van de 130 hectare grote zandwinplas bood voldoende ruimte om de 24 deelnemende koppels van de TC Karper te huisvesten. Schitterende stekken, waarbij enkele deelnemers zelfs aangaven dat ze door ruime opzet nauwelijks het idee hadden dat ze met een wedstrijd bezig waren. Toch heerste er op elke stek een gezonde spanning. Grote aantallen vis werden in dit water niet verwacht, dus de vangst van één of enkele karpers zou een goede kans geven om te eindigen bij de top drie.


Ruime stekindeling aan de recreatieplas, met op de rug gezien Bondscoach Karper en wedstrijdleider Michel Hollaar

De 24 deelnemende koppels – die via De TC Karper strijden voor de officiële titel van Nederlands Kampioen Karpervissen – visten in drie sectoren, vernoemd naar de sponsoren van De TC Karper 2015: sector Carp Connections, sector Pro Line en sector Shimano. In elke sector werden vrijdagavond na het aanvangssignaal regelmatig forse brasems gevangen. Pas om 02:30 wist het koppel Ferry Verhofstad en Minardus Woltman de eerste karper te landen in de sector Pro Line. Een mooie start en voor het koppel zelf en welkome afwisseling na het landen van een groot aantal brasems. ‘s Nachts werden op andere stekken enkele karpers verspeeld aan scherpe mosselbanken of dichte velden met waterplanten. Verdere karpervangsten bleven helaas uit.


Mark Koenders onthaakt een brasem in sector Shimano


Minardus Woltman en Ferry Verhofstad met de eerste karper van de wedstrijd

Ondanks het prima visweer werden er zaterdag overdag alleen brasems gevangen. Elk koppel was er echter van overtuigd dat de vangst van enkele karpers in de avond en nacht mogelijk was. De toenemende bewolking, een mooi windje en een lichte stijging van de temperatuur voedde deze hoop. Toch was het al na twaalven voordat de controleurs weer een karper konden wegen. In sector Carp Connections had het koppel Harald van der Graaf en Knoet Tazelaar slim ingespeeld op de weersomstandigheden en een schubkarper van 23 pond gevangen op een halve meter water. Enkele uren later was het op diezelfde hengel weer raak en volgde een schitterende rijenkarper van ruim 13 pond.


Van der Graaf en Tazelaar met hun schubkarper


Een plaatje van een rijenkarper van dezelfde ondiepe plek

Pas om half acht ’s ochtends volgde er weer een vangst. De gebroeders Wim en Peter Molendijk bewezen weer dat hun eerste en tweede eindplaats in de voorgaande jaren niet op toeval berust, door een karper te vangen op hun stek in de sector Pro Line. Geen gigant, maar voldoende groot om de leiding in deze sector over te nemen van het koppel Verhofstad en Woltman.


Wim en Peter Molendijk met hun schubkarper van 6,8 kilo 

Na het eindsignaal op zondagochtend 10:00 uur bleken de twee vissen van het koppel Van der Graaf en Tazelaar goed voor de eerste prijs van de wedstrijd. Met hun 23-ponder wonnen ze bovendien ook de prijs voor de grootste karper. De karper van de gebroeders Molendijk leverde hen de tweede plek op en Verhofstad en Woltman eindigden als derde. De prijswinnaars mochten onder applaus van alle deelnemers hun fraaie prijzen in ontvangst nemen in het clubgebouw van de Hengelaarsbond voor Leiden en Omstreken.

   
Van links naar rechts: de nummers 1, 2 en 3 van de derde TC Karper wedstrijd

De TC Karper 2015 wordt georganiseerd door De Karper Sportvisserij Nederland (De KSN), logistiek ondersteund door Sportvisserij Nederland, en mede mogelijk gemaakt door de sponsoren Carp Connections, Pro Line Carp Products, Shimano, VIPmedia (Karper en Beet), Spiegelmagazine en Dé Karperwereld, Hét Visblad en KarperWereldOnline (KWO).

De vierde en laatste TC Karper wedstrijd zal plaatsvinden op vrijdag 30 oktober, zaterdag 31 oktober en zondag 1 november aan de Otheense Kreek bij Terneuzen. De goede karperbezetting in dit water van Hengelsportvereniging ONI staat garant voor een spannende finale!

De stand in de Topcompetitie Karpervissen 2015 na drie wedstrijden:Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.