Vis & water

Visstropers mogen illegaal gevangen vis inleveren bij zeehondenopvang

6488
22 apr 2015

Goeree-Overflakkee - Agenten betrapten dinsdagochtend vroeg twee mannen die illegaal vis vingen aan de Brouwersdam Buitenzijde. De mannen werden bekeurd. De illegaal gevangen vis is op last van het Openbaar Ministerie afgegeven aan de zeehondenopvang in Stellendam.

In de nacht van maandag op dinsdag waren agenten van basisteam Haringvliet bezig met hun surveillance toen zij twee mannen op de Brouwersdam Buitenzijde zagen die zich verdacht gedroegen. Nader onderzoek wees uit dat de mannen zojuist met een staand want hadden gevist in de Noordzee. Een staand want is een net dat horizontaal in het water wordt gezet. De vissen die erin zwemmen blijven dan met hun kieuwen in het net hangen.

Het staand want lag achterin de auto van de mannen met de levende vissen er nog in waardoor de vissen onnodig lijden. In de netten zaten onder andere ondermaatse zeebaars, een zeeforel en harder. De zeeforel is een beschermde vissoort die na het vangen direct moet worden terug gezet. Ook ondermaatse zeebaars moet direct terug het water in. Daarnaast beschikten de mannen niet over de speciale vergunning die nodig is om in het kustgebied bij de Brouwersdam te mogen vissen.

De netten en de vis zijn in beslag genomen. De mannen, een 46-jarige man uit Spijkenisse en een 45-jarige man uit Hoogvliet, krijgen een bekeuring. De gevangen vis is op last van het openbaar ministerie afgegeven aan de zeehondenopvang in Stellendam.

Bron: Politie.nl

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.