Visser in Markermeer wederom de fout in met illegale netten

6768
18 mrt 2015

LELYSTAD - Een beroepsvisser is opnieuw de fout ingegaan met het uitzetten van illegale netten in het Markermeer.

Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Visserij-inspecteurs van de NVWA troffen vorige week woensdag drie illegale staandwantnetten aan op het Markermeer in de buurt van Lelystad. De netten waren niet voorzien van een geldig merkje, terwijl dat wel verplicht is. Bovendien hadden twee netten kleinere mazen dan toegestaan en waren er geen verplichte maatregelen genomen om te voorkomen dat vogels verstrikt raken in de netten.

De NVWA-inspecteurs ontdekten de illegale netten in de omgeving van Lelystad. Ze waren bevestigd aan drie netten met een geldig merkje. Zo'n merkje is geregistreerd en geeft aan welk bedrijf de eigenaar is. De NVWA heeft in overleg met het Functioneel Parket alle netten in beslag genomen en maakt proces-verbaal op tegen de beroepsvisser. Een officier van justitie beslist hoe de zaak verder wordt afgehandeld.

Vorig jaar augustus nam de NVWA vijf schietfuiken van hetzelfde visserijbedrijf in beslag, nadat visserijinspecteurs ze aantroffen in een deel van het Markermeer waar niet met deze fuiken gevist mag worden. Daarvoor heeft de beroepsvisser een boete van 1.700 euro gekregen.

Bron: De Stentor

Meld visstroperij!

Visstroperij? Zo meld je het!

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.