Wil jij de papieren lijsten blijven ontvangen? Geef je voorkeur dan nu door!

7858
22 aug 2016

De huidige papieren Gezamenlijke Lijst van Nederlandse viswateren is geldig tot en met 2018. We streven ernaar om de volgende druk van deze lijst EN de bijbehorende aanvullingslijsten zo veel mogelijk digitaal te verspreiden. Standaard zullen we deze lijsten dan ook niet meer op papier verspreiden, tenzij je anders aangeeft.

De sportvisserij gaat met haar tijd mee. Sportvisserij Nederland heeft zich er jarenlang hard voor gemaakt om de Lijsten van viswateren, behorende bij de VISpas, ook digitaal wettelijk toegestaan te krijgen. Dat was een wens van veel sportvissers, zodat ze het boekje thuis konden laten. Sinds 2015 is de wet aangepast en voorziet de VISplanner in deze behoefte. Veel sportvissers laten tegenwoordig hun dikke boekje dan ook thuis. De VISplanner is geschikt voor alle smartphones via de website, mobiele site of app!


Dat is niet alleen een stuk beter voor het milieu, maar het levert de georganiseerde hengelsport ook nog eens een flinke besparing op. Dat geld besteden we lievere aan het (verder) verbeteren van de sportvisserijmogelijkheden in Nederland. Daarnaast is de digitale versie altijd up-to-date en is het met de Google Maps kaart veel eenvoudiger om aan te tonen dat je ergens mag vissen.

Sinds 2015 is de wet aangepast en voorziet de VISplanner in deze behoefte. Veel sportvissers laten tegenwoordig hun dikke boekje dan ook thuis. De VISplanner is geschikt voor alle smartphones via de website, mobiele site of app. Meer informatie en Veel Gestelde vragen over de VISplanner vind je hier.


Ik wil toch de papieren lijsten blijven ontvangen


We kunnen ons voorstellen dat je persé toch een papieren versie wilt blijven ontvangen. Bijvoorbeeld omdat je geen smartphone hebt of om andere redenen. Dat kun je aan ons doorgeven via www.viswaterlijst.nl. Houd je VISpasnummer bij de hand.

Veel gestelde vragen


  • Verdwijnt het boekje nu helemaal? -> Nee, zeker niet. De papieren lijsten van viswateren blijven gewoon bestaan en geldig i.c.m. je VISpas, naast de digitale VISplanner. Ze worden echter niet meer standaard naar alle sportvissers verstuurd.
  • Ik heb mijn voorkeur al een keer doorgegeven, moet ik dat nu nog een keer doen? -> Nee dat is niet nodig. Alleen als er aan dit mailadres meerdere VISpashouders gekoppeld zijn (bijvoorbeeld ouder en kind).
  • Als ik geen internet heb aan de waterkant, werkt VISplanner dan nog wel? -> Jazeker!
  • Ik heb geen Android toestel of iPhone. Wat nu? -> Voor smartphonegebruikers van andere platforms is de mobiele website m.visplanner.nl ontwikkeld. Je hebt hiervoor wel internet nodig.
  • Als ik nu opgeef dat ik geen papieren lijst meer wil ontvangen, hoe kom ik er dan alsnog aan eentje als ik me bedenk? -> De papieren lijst is altijd nog online (gratis) beschikbaar als PDF. Daarnaast is de papieren versie te allen tijde online te bestellen in onze webshop. Deze kost € 3,50 inclusief verzenden.Kijk voor meer informatie over de VISplanner en meer Veel gestelde vragen en antwoorden op www.visplanner.nl.

Gerelateerde berichten
27 mei 2016 Aanvulling viswateren: nog meer water 6978 De georganiseerde hengelsport is druk bezig meer visrechten te verwerven. In de maand mei zijn er weer zes wateren bijgekomen en is er helaas ook één verdwenen uit de Gezamenlijke lijst van Nederlandse viswateren. Daarnaast zijn er voor een aantal wateren regels aangepast. 06 apr 2016 Meer water in de VISpas en VISplanner update 6677 De Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren wordt één keer per 3 jaar gedrukt. Regelmatig wordt er echter nieuw water toegevoegd aan deze lijst. Tussentijdse veranderingen worden opgenomen in de Aanvullingslijsten. In de VISplanner zijn alle aanvullingen meteen verwerkt. 18 dec 2015 Geen dik boekje meer! (video) 12257 De VISpassen voor 2016 worden momenteel naar de leden van bij Sportvisserij Nederland aangesloten hengelsportverenigingen gestuurd. Daarbij zit dit keer voor het laatst ook de nieuwe Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren. 03 dec 2015 Visplanner: zo werkt het (instructievideo) 8223 Steeds meer sportvissers kiezen voor de VISplanner app in combinatie met de VISpas en nemen de lijst(en) van viswateren, de dikke boekjes, niet meer mee naar de waterkant. In deze video wat handige tips voor het gebruik van de VISplanner. 01 mei 2015 Gebruik de VISplanner op je telefoon! 8703 Vanaf 1 januari 2015 is de VISplanner – in combinatie met de VISpas – wettelijk geldig als toestemming om te mogen vissen in de wateren die in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren staan. Het ‘dikke’ boekje hoeft dus niet meer mee naar de waterkant. 31 dec 2014 VISplanner rechtsgeldig 38736 Vanaf 1 januari 2015 is de VISplanner – in combinatie met de VISpas – wettelijk geldig als toestemming om in de wateren die in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren staan te mogen vissen. Het ‘dikke boekje’ hoeft dus niet meer mee naar de waterkant.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.