VISplanner rechtsgeldig

38406
31 dec 2014

Vanaf 1 januari 2015 is de VISplanner – in combinatie met de VISpas – wettelijk geldig als toestemming om in de wateren die in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren staan te mogen vissen. Het ‘dikke boekje’ hoeft dus niet meer mee naar de waterkant.

Met de rechtsgeldigheid van de VISplanner app in combinatie met de VISpas, gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Met de digitale toestemming wordt het gebruiksgemak voor de sportvisser sterk vergroot, kun je beter op kaart zien waar je mag vissen, en worden tegelijkertijd kosten bespaard en het milieu gespaard.


Deze mag je dus thuis laten per 1 januari 2015.

Voor sportvissers die geen smartphone hebben, blijft het boekje 'Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren' bestaan.

Bij de hand en actueel

Alle wateren uit de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren, en ook steeds meer verenigingswateren, worden handig op Google Maps kaart weergegeven in de VISplanner. Die is beschikbaar als App (Appstore, Google Play), mobiele site (m.visplanner.nl) en website (www.visplanner.nl).

Met behulp van je smartphone kun je dus aan de waterkant aantonen dat je – uiteraard in combinatie met de VISpas en nieuwe VISpasnummer* – mag vissen in het water waar je op dat moment aan het vissen bent. Je hebt de schriftelijke toestemming dus altijd bij de hand en die is daarbij ook altijd actueel.

Wil jij wel of geen 'dik boekje'?

Vanzelfsprekend is de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren (+ aanvullingslijsten) in combinatie met de VISpas ook nog altijd geldig om aan te kunnen tonen dat je ergens mag vissen. Toch is het de verwachting dat veel sportvissers in 2015 over zullen schakelen naar de digitale toestemming.

Aangezien de nieuwe papieren versie van de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren in 2016 verschijnt, willen we graag weten hoeveel vraag hier nog naar is. Op www.viswaterlijst.nl kun je alvast aangeven dat je in 2016 geen papieren versie meer wenst te ontvangen. Dat is milieuvriendelijker en bespaart druk- en portokosten.

* Let op: vanaf 2015 heeft elke VISpashouder een nieuw VISpasnummer gekregen. Het is alleen met dit nummer mogelijk om in te loggen op VISplanner en te zien waar je wel en niet mag vissen met je VISpas(sen). De oude nummers werken niet meer.

Download de VISplanner app:

-> Veel gestelde vragen en antwoorden over de VISplanner

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.