Gebruik de VISplanner op je telefoon!

8543
01 mei 2015

Vanaf 1 januari 2015 is de VISplanner – in combinatie met de VISpas – wettelijk geldig als toestemming om te mogen vissen in de wateren die in de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren staan. Het ‘dikke’ boekje hoeft dus niet meer mee naar de waterkant.

Alle wateren uit de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren, en ook steeds meer verenigingswateren, worden in de VISplanner op een Google Maps kaart weergegeven. De VISplanner is gratis beschikbaar als App (Appstore, Google Play voor Android), mobiele site (m.visplanner.nl) en website (www.visplanner.nl).

Met behulp van je smartphone kun je dus aan de waterkant aantonen dat je – in combinatie met de VISpas – mag vissen in het water waar je op dat moment aan het vissen bent. Je hebt de schriftelijke toestemming dus altijd bij de hand.Gebruiksgemak

Met de rechtsgeldigheid van de VISplanner app in combinatie met de VISpas, gaat een langgekoesterde wens van Sportvisserij Nederland in vervulling. Menno Knip, voorzitter van Sportvisserij Nederland: “Met deze digitale toestemming wordt het gebruiksgemak voor de sportvisser sterk vergroot. Zo kun je nu nauwkeurig en snel op kaart zien waar je mag vissen. Tegelijkertijd worden kosten bespaard en het milieu gespaard.

We zijn dan ook blij dat de VISplanner nu rechtsgeldig is en danken staatssecretaris Dijksma voor haar inzet.” Voor sportvissers die geen smartphone hebben, blijft het boekje 'Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren' overigens gewoon bestaan.

Geen boekje meer? Geef het door!

Gebruik je de Visplanner op je mobiel en wil je vanaf 2016 de papieren versie van de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren niet meer ontvangen? Geef dit dan aan ons door op www.viswaterlijst.nl.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over de VISplanner (app), of wil je meer weten? Ga dan naar ‘veelgestelde vragen’. Daar vind je onder het kopje VISplanner uitgebreid antwoord op de meest voorkomende vragen rond de VISplanner. Staat jouw vraag hier niet tussen, dan kun je altijd een e-mail sturen aan de helpdesk: visplanner@sportvisserijnederland.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.