Sportvissers klagen over homo's

11603
28 jul 2008

Bron: pzc.nl. RILLAND - Leden van hengelsportvereniging Het Spanjooltje ergeren zich mateloos aan de cruisende homo's bij de Kreekraksluizen bij Rilland (foto: AP).

Het bestuur heeft daarover een brief naar de gemeente Reimerswaal gestuurd. Die heeft de politie gevraagd wat vaker controles uit te voeren.

Dat de parkeerplaats bij de sluizen een plaats is waar homo's seks hebben, is redelijk bekend. De locatie wordt op verschillende sites zelfs aangeprezen als een goede 'buitensekslocatie'. "Het is inderdaad al jaren aan de gang", zegt voorzitter Adri Goossens van de hengelsportvereniging uit Woensdrecht. Die club gebruikt het nabijgelegen bufferbekken als viswater. "Een hele tijd geleden heb ik er al eens twee mannen aangetroffen, terwijl ze bezig waren", zegt hij. "Ze gingen nog gewoon door ook."

Onder het mom 'het zijn onze zaken niet' heeft de vereniging lange tijd geen actie ondernomen, maar de laatste tijd loopt het volgens de voorzitter de spuigaten uit. "Onze leden nemen wel eens hun kinderen mee om te vissen. Je begrijpt dat het dan niet zo prettig is als die mannen daar naakt over de parkeerplaats lopen. Er komen daar bovendien toeristen met kinderen. Nou, die zullen dat na één keer wel laten. Ik gun iedereen zijn pleziertje hoor, maar moeten andere mensen daar zoveel last van hebben?" Op de laatste ledenvergadering is er volgens Goossens veel geklaagd over de seksuele activiteiten bij de sluizen. Dat was voor het bestuur aanleiding om een brief te sturen naar de gemeente Reimerswaal en Rijkswaterstaat.

De gemeente heeft direct actie ondernomen door de politie te vragen regelmatig controles uit te voeren en eventueel op te treden. "Ik verwacht dat dat ook gaat gebeuren", zegt wethouder Jaap Sinke (SGP).

Een woordvoerster van de politie zei gisteren nog niet op de hoogte te zijn van het verzoek van de gemeente. Ze laat wel weten dat er op dit moment niet extra gecontroleerd wordt op homo-ontmoetingsplaatsen.

Volgens diverse websites zijn er meer in Zeeland. Onder meer het Poelbos bij Goes en de twee parkeerplaatsen langs de Sloeweg bij Heinkenszand worden genoemd. Enkele van die internetpagina's melden overigens dat bij de Kreekraksluizen ook stellen en zelfs prostituees komen. "Een volstrekt ongewenste situatie", vindt Sinke. "Voor bezoekers van het gebied kan door deze zaken een best wel dreigende situatie ontstaan."

Bron: pzc.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.