Visserijkundige onderzoeken Achterhoek

11003
28 nov 2008

Ook deze week weer heeft de visploeg van Sportvisserij Nederland de visstand van een aantal wateren onderzocht, ditmaal in de Achterhoek.

Foto: De belangstelling was groot tijdens het verwerken van de vangst (foto: Frank Bosman)

Woensdag werd op verzoek van hengelsportvereniging WHV De Karper visvijver de Puls in Winterswijk afgevist. De vangst bestond hier voor het grootste deel uit kleine blankvoorn, karper en enkele brasems. Andere gevangen soorten waren baars, snoek, zeelt, kroeskarper en riviergrondels. De vangst werd onder het toeziend oog van een klas van de plaatselijke basisschool gemeten en gewogen. De – overigens dolenthousiaste - schoolkinderen kwamen langs om te leren over het onderwaterleven en de verschillende vissoorten.

Op donderdag was de Biezenplas (Lichtenvoorde) van LHV De Rietvoorn aan de beurt. Hier kwam hoofdzakelijk zeelt, grote brasem en karper boven water, maar werd daarnaast ook baars, snoek, blank- en ruisvoorn en een groot aantal kleine vetjes aangetroffen.

In beide wateren blijkt de aalscholverpredatie een probleem voor de visstand. Hier zal in de rapportage dan ook ruim aandacht worden besteed.


Één van de grote zeelten die in de Biezenplas werden aangetroffen (foto: Frank Bosman)

Bekijk hieronder een filmpje van een afvissing in Nieuwegein, waar eveneens een klas met kinderen meehielp:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.