Dat was Visma 2009 (foto's)

18683
30 mrt 2009

Het zit er alweer op: Visma 2009. Sportvisserij Nederland kijkt terug op een succesvolle editie, die van 26 tot en met 29 maart plaatsvond in Ahoy Rotterdam. De 41ste editie van Visma trok 20.835 bezoekers.

-> Bekijk hier het foto album

Op de stand van Sportvisserij Nederland was dit jaar veel te doen. Met name de jeugd was sterk vertegenwoordigd. Zo konden ze tuigjes maken, vliegbinden, karperrigs maken en vissen met de WII op het Stekkie plein. Ook het Stekkieteam was weer van de partij. Deze leden van de gelijknamige website assisteerden bij de drilsimulator en de Wii spelcomputers met visgames. Ook het zee-aquarium, ter introductie van de nieuwe Veldgids Nederlandse zeevissen, trok veel bekijks. Kijk voor een impressie in het fotoalbum Visma 2009.

Stand Sportvisserij Nederland valt in de prijzen!

De prijs voor de mooiste stand van Visma 2009 ging dit jaar naar Pure Fishing, tweede werd Hengelsportcentrum Wout van Leeuwen en derde Sportvisserij Nederland.

Een vaste club hengelsporters deed als vanouds aankopen op Visma. In stands van de aanwezige groothandels werd het publiek getrakteerd op een breed assortiment hengelsportartikelen. Lange rijen vaste stokken stonden opgesteld naast de meest geavanceerde molens en felgekleurd kunstaas. Vissers kwamen natuurlijk ook voor de koopjes. Traditiegetrouw hadden de detaillisten veel artikelen scherp geprijsd.

Bezoekers struinden urenlang langs bakken met beursaanbiedingen om vervolgens met een voldaan gevoel huiswaarts te keren. Tussen de groothandels en detaillisten waren ook aanbieders van boten en toerisme te vinden. Kajaks, bellyboats en sloepen stonden in vol ornaat opgesteld. Aanbieders van visreizen informeerden bezoekers over de meest uiteenlopende bestemmingen. Naast bekende visstekken als Noorwegen en Ierland, was ook een visvakantie naar IJsland in trek.

Beursmanager André Hooijer van Ahoy Rotterdam blikt tevreden terug op Visma 2009. “Het was ouderwets druk op de beurs. Hengelsporters hebben hun hart kunnen ophalen aan al het moois dat hier is tentoongesteld en bovendien begreep ik van de exposanten dat ze goed heb-ben verkocht. Met een oppervlakte van 17.000m2 was de beurs maar liefst 1.500m2 groter dan in 2008. Een deel van de beursvloer was gericht op beleving, zo trok de nieuwe LandRover Ex-perience veel belangstelling. Vliegvisdemonstraties, bellyboatraces en lezingen in het Visma-Theater zorgden daarnaast voor extra hengelsportplezier.

De viskids zijn klaar voor het nieuwe seizoen!

Hoofd educatie en communicatie van Sportvisserij Nederland Onno Terlouw is ook positief gestemd over vier dagen Visma: “De mensen die wij op onze stand hebben gesproken hebben zin in de start van het nieuwe visseizoen. Ze kunnen niet wachten om aan de waterkant plaats te nemen en dat merk je op de beursvloer. Bovendien interesseren kinderen zich steeds meer voor de hengelsport. Dit was goed zichtbaar in onze stand. Wij besteden hier veel aandacht aan educatie door kinderen bijvoorbeeld te leren hoe ze vissen moeten onthaken en hoe ze zelf tuigjes kunnen maken. Wat ons betreft zijn ze klaar om een hengel uit te gooien!”

Visma 2010 vindt plaats van 25 tot en met 28 maart in Ahoy Rotterdam.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.