In de WK-Junioren-Spotlights: Lennard Fransen, Luciën de Rade en Roel Reuvers

6501
04 jul 2014

De start van het Wereldkampioenschap Junioren (25 en 26 juli) komt in zicht! Over ruim twee weken beginnen de eerste trainingen van het prestigieuze evenement aan het Noord Willemskanaal en Havenkanaal te Assen. Wekelijks geeft Sportvisserij Nederland u een kijkje in de keuken van de internationals die Nederland vertegenwoordigen. Deze week is het de beurt aan U23-helden Lennard Fransen, Luciën de Rade en Roel Reuvers.

Om maar direct met de deur in huis te vallen, Lennard Fransen is geen kleintje binnen de wedstrijdvisserij. Hij is oud Nederlands kampioen, meervoudig federatief kampioen en heeft daarnaast al de nodige internationale ervaring opgedaan. De opvallende verschijning aan de waterkant raakte al op jonge leeftijd verslaafd aan vissen. “Zoals je kunt zien ben ik niet blank en dat valt op tussen de vooral blanke wedstrijdvissers. Ik ben geadopteerd uit Sri Lanka en toevallig heb ik daar voor het eerst een hengel vastgehouden, ik was toen vijf jaar oud.” Zijn ouders waren geen vissers en dus moest Fransen zelf op onderzoek uit om beter te worden. “Ik vond volwassen vissers om me heen die me wilden helpen. Ze brachten mij kennis en techniek bij.” Dit typeert de mentaliteit van de witvisser, een belangrijke eigenschap voor het winnen van WK-goud.

Lennard Fransen

Zijn hele leven bestaat uit vissen. Dat is een ding dat zeker is. Luciën de Rade werkt bij een hengelsportzaak, studeert aan de Sportvisacedemie en al zijn vrije tijd gaat op aan, u raadt het al, vissen. Zo verwonderlijk is het dan ook niet dat zijn prijzenkast uitpuilt. Van Nederlands kampioen en winnaar van menig topcompetitiewedstrijd tot WK-ganger. Alles behaald met zijn eigen filosofie. “Vissen is iedere keer anders, geen dag of wedstrijd is hetzelfde. Degene die daar op in weet te spelen, wint vaak. Belangrijk is dat ik altijd te beste wil zijn, ik laat alles voor het vissen”, legt De Rade zijn mentaliteit uit. De beste zijn in Assen zou betekenen dat hij Wereldkampioen wordt. Laten we hopen dat hij gelijk krijgt.

Luciën de Rade

Met zijn vader als grote voorbeeld zwierf Roel Reuvers al op jonge leeftijd langs de Nederlandse viswateren. Naar eigen zeggen was hij direct verkocht. “Ik ben toen direct bij een vereniging wedstrijden gaan vissen en al gauw mocht ik ook aan federatieve wedstrijden meedoen. Nadat ik achtste was geworden op mijn eerste NK ben ik uiteindelijk mee gaan doen aan de TopCompetitie. Dat motiveerde zo dat ik alleen maar nog beter wilde worden.” Zijn beklimming naar de wedstrijdtop resulteerde in een selectie voor het WK-team. Vooral in snelle visserij op kleine vis blinkt Reuvers uit. Iets wat op het Noord Willemskanaal goed van pas kan komen.

Roel Reuvers

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.