Hét Visblad online augustus 2014 (video)

4572
17 jul 2014

Vanaf vandaag valt het nieuwe Visblad bij de abonnees in de bus. Geheel in lijn met het zomerse weer voor de komende week (en hopelijk ook de weken daarna) hebben we er een vrolijk en zonnig blad van gemaakt met in de artikelen ruimte voor diverse mooie zomervisserijen. Je komt na deze editie van Hét Visblad te hebben gelezen dus weer goed voorbereid aan de waterkant.

We lichten als eerste het artikel met de video eruit. Voor deze aflevering van Visblad TV zijn we gaan ‘vlokken’ op rooie rijers. Deze tijdloze, simpele en leuke manier van vissen op ruisvoorn is bij uitstek een visserij voor de zomer. Op warme, windstille dagen zie je de ruisvoorns vaak in de bovenste waterlaag azen. ’s Ochtends vroeg of in de avonduren zijn dan de momenten om te gaan vlokvissen. Hoe je dit precies aanpakt, laat Ewout Smeerdijk in de onderstaande video aan Ed zien.Nachtwerk

Behalve de mooie zomeravonden moet je ook de nacht niet uitvlakken als moment om eropuit te trekken. Zeker op haast tropische dagen zijn de donkere uurtjes vaak productief. Zeebaarsvisser Pieter van den Berg is een echte nachtbraker: als de zon onder is gegaan, laat hij zijn kunstaas te water. In het pikkedonker vissen vraagt om wat aanpassingen, maar kan zeer zeker bijzonder lonend zijn. Met de tips & trucs uit zijn verhaal kun jij ook onder een sterrenhemel zeebaars vangen.

Zuidelijke barbeel
Voor het witvisartikel in deze editie zakken we af naar het zonnige zuiden. Aan de Grensmaas laat Tim Janssen zien hoe hij daar de barbeel weet te strikken. Deze vanwege zijn kracht en uiterlijk zeer tot de verbeelding sprekende vis is van mei tot oktober te vangen, maar de wat broeierige zomerdagen zijn vaak topdagen. Met name in de vroege ochtend, late middag en avond kan het spitsuur zijn. Met de tips van Tim komt deze mooie en ruige riviervisserij voor iedereen binnen handbereik.

Zomerse mix
Ook in de roofvisrubriek blijven we in zomerse sferen. Michiel Wateler doet in dit artikel namelijk diverse handigheidjes uit de doeken om hoogzomer de roofvis aan de schubben te komen. Pascal Kik vertelt je in het de rubriek karpervissen hoe hij op een basic manier zijn karpers vangt. Dus geen gesjouw en ellenlange sessies, maar simpel en mobiel karperen tijdens korte sessies op een mooie zomerochtend of -avond. In de rubriek Vis TV Backstage hebben we tenslotte nog een zomervisserij bij uitstek: ultralicht vissen op makreel met de vliegen- en spinhengel.

Overige rubrieken
Verder hebben we in dit Visblad de nodige aandacht voor het WK Zoetwatervissen voor Junioren dat van 21 tot en met 26 juli in Assen plaatsvindt. Van 21 tot en met 24 juli wordt er aan het Havenkanaal en Noord-Willemskanaal getraind, waarna op 25 en 26 juli de wedstrijden worden gehouden. Uiteraard ontbreken ook de rubrieken Visnieuws, Zo zit dat, MijnVISmaat, Spraakwater, Hengelsport & Maatschappij, Verenigingsnieuws, Vuurdoop, Wedstrijdnieuws, Nieuw in de Rekken en de Visstrip niet.

Abonnee worden

Heb je nog geen abonnement op Hét Visblad? Voor slechts € 11,95 per jaar krijg je dit fraaie magazine iedere maand thuisbezorgd. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau naar keuze uitzoeken. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide