UPDATE: Het herenteam is er klaar voor! WK Kust 2014 te Port d'Albret, Frankrijk.

6857
19 sep 2014

Tom van de Pol, Jeromy van Houdt, Kees Westdorp, Marien Flipse en Ruud van Noord onder leiding van coach heren kust Arthur van Tienen reisden zaterdag 12 september af naar de Franse zuidwestkust bij Port d’Albret om daar te gaan strijden om het felbegeerde Wereldkampioenschap.Coach Arthur van Tienen is trots op zijn selectie die bestaat uit een doorgewinterde alleskunner Kees Westdorp, De rustige en niet van zijn stuk te krijgen Ruud van Noord, Marien Flipse, de technische Zeeuw, onze Spring in het Veld en leergierige Ex Wereldkampioen Junioren Jeromy van Houdt en als laatste de vissende veelvraat Tom van de Pol die evenals Ruud van Noord verleden jaar in Torremolinos heeft bewezen opgewassen te zijn tegen de druk die ontegenzeglijk aanwezig is tijdens een W.K.

 
Jeromy van Houdt                                        Marien Flipse

Doel van Arthur was in eerste instantie de onzekerheden weg te nemen bij het team voordat zij afreizen naar het W.K. Alles moet geregeld zijn zodat er geen verassingen zijn op locatie zoals aas om voor te vissen, huisvesting, eten, materiaal, trainings tijden etc. Ook is erop gehamerd dat je het thuisfront op een ontspannen manier achter moet laten, zo min mogelijk zorgen aan je hoofd en zonder druk van wat dan ook kunt vertrekken.

 
Kees Westdorp                                           Tom van de Pol


De trainingssessies en bijeenkomsten hebben, buiten het vissen en de te verwachten technieken doorspreken, de o zo belangrijke teamvorming en saamhorigheid versterkt waar we als team straks profijt van gaan trekken in Frankrijk.
Een week voordat het W.K. begint is het team al op locatie om als het ware ieder zandkorrel, muitje, zwin, dieptes en ondieptes, hoe, welke en aan welk aas te vangen vis aanwezig is, te ontdekken om zodoende zonder twijfel aan het W.K. 2014 te beginnen.


Ruud van Noord


Van de trainingssessies doen we geen verslag, internet werkt snel en de concurrentie ligt altijd op de loer maar vanaf de trainingswedstrijd tot en met de laatste W.K. dag zal er iedere dag een verslag en hopelijk volledige uitslag worden doorgegeven.

UPDATE:Na een ontspannen en rustige heenreis arriveerde onze heren ploeg bestaande uit Marien Flipse, Jeromy van Houdt, Kees Westdorp, Ruud van Noord, Tom van de Pol en coach Arthur van Tienen zaterdagavond 13 september vroeg in Viex Boucau, een prachtig kustplaatsje 50 km. boven Biaritz in het uiterste zuidwesten van Frankrijk aan de Atlantische oceaan.

 
Jeromy met een goudhardertje                    Tom met een gestippelde zeebaars

Na eerst wat te hebben gegeten en het bestelde aas opgehaald te hebben reden we naar ons appartement waarde bus werd ontladen en iedereen zijn eigen plekje kon inrichten. Vroeg naar bed want zondagmorgen vroeg op om de eerste twee sessies te doen, één buiten het goede tij, zeg maar om de lijen nat te maken, en één met het goede tij in de middag.


Kees met een mooie geep

Al gauw bleek dat dit een surfparadijs is want bij werkelijk elke strandovergang wemelt het van de surfers die op de megagolven hun kunstjes vertonen. In de ochtend sessie werden er vooral kleine gestippelde zeebaarsjes, normale zeebaarsjes, een paar goudhardertjes, pietermannetjes en een dorade gevangen, niets bijzonders dus deze eerste ochtendsessie.


Marien met een zeebaarsje

In de middag het juiste tij gepakt en op een andere stek wat beduidend meer vis opleverde, grote pietermannen, geep, harder, zeebaars en gestippelde zeebaars bepaalden de vangsten later in de week met op donderdag met het dode tij de minste vangsten wat eigenlijk geheel in de lijn van de verwachting lag.

De dagen erop de verschillende stranden aangedaan met goede resultaten en een goede indruk op welk strand we met welke onderlijnen en welk soort aas we het beste uit de voeten kunnen. De sfeer in de ploeg is top en we gaan de wedstrijden met vertrouwen tegemoet.


Ruud bezig met een dril van 2 grote pietermannen

Zaterdag de opening, zondag de trainingswedstrijd en maandag t/m donderdag de wedstrijddagen. We zullen jullie zo goed mogelijk op de hoogte houden van de prestaties van de ploegen.


Arthur van Tienen
Coach Heren Kustvissen
 


 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.