Pennend en ‘piepend’ op karper in De Visvrouwen (video)

1640
10 jun 2021

In de derde aflevering van het seizoen gaan De Visvrouwen achter de karper aan met de pen én met elektronische beetverklikkers – kortweg ‘piepers’ in karperjargon. Van een leien dakje gaat het in eerste instantie niet, maar uiteindelijk gaan de hengels meerdere keren krom.

Op het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee, waar het wemelt van de sloten bomvol karper, is het de lokale specialist Yvon van Kempe die de hoofdrolspeelsters op sleeptouw neemt door de polder. Nathalie en Paula krijgen in alle vroegte uitgelegd hoe je met de pen op karper vist, waarna het drietal in diverse sloten voerplekjes maakt om daar hun pennetjes te laten zakken.

Bekijk hieronder alvast de promo van deze aflevering:

[

Gierende slip

In de middag schakelen de dames over op het statisch vissen en verkassen ze naar iets breder water, waar ze alsnog in hun missie hopen te slagen. Eerst vangt Paula een knots van een winde, waarna Yvon haar hengel krom slaat op een grote vis. De slip giert het uit zodra de vis een eerste run neemt. Met het schepnet in de aanslag wachten de dames de vis op. Zal dit dan eindelijk de gewenste karper zijn?

Je ziet het aanstaande zondag 13 juni om 16:30 uur op RTL 4.

Steeds meer vissende vrouwen

Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Daarnaast kunnen vrouwen een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer Nederlandse vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit de cijfers: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (430.000) ruim verdubbeld ten opzichte van 2017 (200.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.

Uitzendschema

De Visvrouwen zijn dit jaar voor het eerst niet vier, maar zes weken lang iedere zondagochtend te zien. De afleveringen starten op zondag 30 mei om 16:30 uur en worden vervolgens steeds de eerstvolgende zaterdag om 10.30 uur herhaald op RTL 4.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide