Word ambassadeur: volg de gratis cursus Controle Sportvisserij

3126
16 jan 2024

Sta jij klaar om het gezicht te worden aan de waterkant van jouw vereniging? Als lid van het controleteam van jouw vereniging of federatie heb je nu de kans om jezelf verder te ontwikkelen en samen te werken met andere enthousiaste vrijwilligers. Meld je nu aan voor de gratis cursus Controle Sportvisserij.

De cursus wordt in zes regio’s georganiseerd, zodat je als deelnemer niet ver hoeft te reizen. De cursusplaatsen zijn: Ugchelen, Gilze, Eindhoven, Akersloot, Drachten en Bilthoven. De cursus is gratis voor vrijwilligers van Sportvisserij Nederland, aangesloten hengelsportverenigingen en de sportvisserijfederaties. Ook boa's van groene netwerken zijn van harte welkom.

Controle én advies namens jouw HSV!

De cursus Controle Sportvisserij is een eendaagse cursus, bestemd voor (aanstaande) controleurs van hengelsportverenigingen en federaties. Je maakt tijdens de cursus kennis met het stelsel van visserijregels, sportvisdocumenten en voorwaarden voor het gebruik van de VISpas. Daarnaast krijg je handvatten voor je sociale vaardigheden bij controles aan de waterkant.

Ook leer je hoe je controles eenvoudig kunt vastleggen in het Registratiesysteem voor Controleurs Sportvisserij (RCS). De resultaten van jouw registratie worden lokaal, federatief en landelijk o.a. gebruikt voor het verbeteren van voorlichting over de Voorwaarden Gebruik VISpas en het behouden van en het verkrijgen van VISrechten voor Jouw vereniging!
 

Jouw rol als ambassadeur

Tijdens deze praktijkgerichte cursus is het centrale leerpunt om het controlemoment prettig te laten verlopen voor zowel de sportvissers als de controleur. Je treed op als controleur, maar ook als gastheer van je vereniging. De manier waarop jij controleert bepaalt immers hoe de sportvisser het contactmoment ervaart. Je kunt de sportvisser uitleg geven over de achtergronden van het stelsel van visdocumenten – zoals de (jeugd)VISpas en Jeugdvergunning – maar ook over de activiteiten van jouw hengelsportvereniging en over de visserijmogelijkheden die jouw verenigingswater biedt.

Inschrijven met toestemming van jouw HSV of Federatie!

Deelname aan de cursus controle Sportvisserij is uitsluitend mogelijk met toestemming van jouw HSV of Federatie! Voor deelname checken wij of je inderdaad namens je vereniging of federatie aan de Cursus Controle Sportvisserij mag deelnemen om vervolgens samen met jouw controleteam de controles namens jouw HSV of federatie uit te voeren.

Waar en wanneer?

  • Woensdag 20 maart 2024 te Ugchelen;
  • Donderdag 28 maart 2024 te Gilze-Tilburg;
  • Donderdag 18 april 2024 te Eindhoven;
  • Donderdag 25 april 2024 te Akersloot;
  • Woensdag 8 mei 2024 te Drachten;
  • Vrijdag 17 mei 2024 te Bilhoven.

Ga naar het inschrijfformulier en schrijf je in. Een bevestiging van inschrijven en deelnamevoorwaarden krijg je per email toegestuurd, evenals de Lees- en Studiewijzer voor het huiswerk en het verplicht examen voorafgaand aan de cursusdag. Hiermee kan je dus direct aan de slag.

Meer informatie over de cursus vind je op de pagina Controle Visdocumenten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.