'Waterkwaliteit sloten in wijk De Hoef Waalwijk wordt nu beter'

7042
11 jan 2008

WAALWIJK - Niet de eendjes voeren en het water niet onnodig vervuilen door troep erin te gooien. Dat vraagt waterschap Brabantse Delta de bewoners en omwonenden van de wijk De Hoef in Waalwijk.

afb: dekoi.info

Het waterschap heeft maatregelen genomen om de kwaliteit van het water in de sloten daar te verbeteren. In de sloten was sprake van jaarlijks terugkerende problemen met de kwaliteit van het water. Een laag zuurstofgehalte en massale kroosvorming leidden tot vissterfte en stank. Ondanks baggerwerkzaamheden bleven de problemen bestaan. Daarom heeft het waterschap uitgebreide maatregelen genomen om de problemen op te lossen.

Onder de Heermanslaan is een buis aangelegd die de twee sloten van de Teisterbantlaan en de Burgemeester Teijssenlaan verbindt. Daardoor kan het water nu beter doorstromen. Ook zijn de sloten verbreed en de oevers langs de H.R. Holsteeg en de Ds. Louwe Kooymanslaan minder steil gemaakt en natuurvriendelijker ingericht. Als de beplanting gaat groeien kunnen vissen zich daar voortplanten en verschuilen. Ook is de houten beschoeiing verwijderd. Omdat er nu meer zuurstof in het water komt zullen, is de verwachting van het waterschap, vissterfte en stankoverlast afnemen.

Het voeren van de eenden beperken is nodig omdat het brood dat achterblijft het water troebel maakt en ongedierte aantrekt. Ook hondenpoep verslechtert, volgens het waterschap, de waterkwaliteit.

Bron: brabantsdagblad.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.