Witvissen: meevissen is zó leuk

28 okt 2016

Op feestjes en verjaardagen kreeg Ed Stoop van Valachy Maduro (62) telkens weer de vraag of hij nog had gevist en wat ie dan had gevangen. Deze kennis van Ed is geboren op Curaçao en had in zijn jeugd enkel wat met een handlijntje gevist. De uitnodiging om een keertje met Ed te gaan vissen, sloeg hij dan ook niet af. Met de gratis MeeVIStoestemming die een paar dagen later uit de printer rolde, konden ze op samen op pad.

Met een onervaren sportvisser op pad gaan, betekent dat je sommige visserijen beter even links kunt laten liggen. Vissen met een werphengel en kunstaas op snoek of karperen met een pennetje kan heel spectaculair zijn, maar hier kleven wel wat praktische bezwaren aan. Alleen al de werplessen vergen de nodige tijd en het risico bestaat dat er door onervarenheid niets wordt gevangen. Omdat vissen vooral heel erg leuk is als je ook wat vangt, kun je daarom beter op instapniveau beginnen: op een klapstoel of viskist lekker simpel ‘witjes’ tikken met de vaste hengel. De basis van alle hengelsportdisciplines.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

->Meer witvissen in ons archief

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.