Hét VISblad online augustus (video)

01 aug 2019

Terwijl het land gebukt gaat onder een hittegolf, ploft bij abonnees van Hét VISblad vanaf vandaag het augustusnummer op de mat. Op de cover van deze zomerse editie poseert YouTube-vlogger Enzo Knol, die het sportvisvirus zichtbaar te pakken heeft. In het blad (pagina’s 46 t/m 49) blikt hij terug op recente visavonturen en beschrijft hij wat zijn ‘visvlogs’ zoal losmaken bij zijn volgers.

In de nieuwe VISblad TV laat hoofdredacteur Joran Bal zich aan de Westerschelde op sleeptouw nemen door Rob Joosse (46), die compleet in de ban is van de geep. Hij laat zien hoe je met een verfijnde aanpak en minimale middelen – hengel, molen, steun, sbirolino dobbers, wat rolletjes onderlijn, haken en aas – op Belone belone vist. Rob gebruikt tijdens de opnames louter natuurlijk aas, zoals zagers, reepjes zalm en runderhart. Of hij daarmee geep weet te verleiden? Check hieronder de video en lees het bijbehorende artikel op pagina’s 20 t/m 23 in het blad.Nachtelijk witvissen

Terwijl karper- en meervalvissers vaak of zelfs vooral ’s nachts vissen omdat veel vis dan actiever aast, liggen de meeste witvissers dan steevast op één oor. Een gemiste kans, want ook nachtvissen op witvis kan lonend zijn. Maar hoe pak je dat aan? Hét VISblad ging tijdens een ‘nachtwedstrijd’ bij het Overijsselse Zwartsluis op zoek naar praktische witvistips voor de donkere uurtjes. Je leest ze op pagina’s 40 t/m 43.


Meerval binnen bereik

Met de terugkeer van de Europese meerval in de Nederlandse rivieren groeit ook het aantal sportvissers dat zich volledig op deze vis heeft toegelegd. Enthousiast meervalvisser Jorg Gardenier (42) belaagt Silurus glanis in de zomermaanden graag vanaf de kant met kunstaas – vaak in korte sessies van hooguit een paar uur. Op pagina’s 30 t/m 33 lees je het verslag van een avondsessie aan de Spiegelwaal bij het Nijmeegse Lent.Karperen met brood

Verstokt ‘korstvisser’ Gerard van Emmerik (35) beleeft met slechts wat wit en bruin fabrieksbrood de mooiste struinavonturen. Om te ontdekken hoe hij dat flikt, keek Hét VISblad een dagje mee over zijn schouder tijdens een struinsessie nabij Aalsmeer. Benieuwd of de polderkarpers Gerard’s korsten deze middag wisten te vinden? Je leest het verslag op pagina’s 24 t/m 27.


En meer!

Ook in dit nummer van Hét VISblad lees je natuurlijk nog veel meer over onze prachtige hobby. Zo vertelt ondernemer Rick Speth in de rubriek Spraakwater (pagina’s 50 en 51) hoe hij noodgedwongen het roer omgooide en zijn hengelsportzaak tot een ‘Vispark’ transformeert. In VIS TV in detail blikken we terug op de aflevering in Den Bosch met Mehmet Büyükyilmaz, terwijl je in ‘Wist je dat?’ kunt lezen waarom vissenslijm weleens de basis voor nieuwe antibiotica zou kunnen zijn. Een fijne vakantie en alvast veel lees- en visplezier toegewenst!

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze, óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.