Hét VISblad online december (video)

08 dec 2022

Heb jij de VISpas? Dan valt deze week het decembernummer van Hét VISblad bij jou op de deurmat. In dit gratis magazine krijg je volop inspiratie voor de winter. Met de juiste mindset en aanpak kun je namelijk ook in de kou prima vissen én vangen. Een korte vooruitblik op de inhoud van het blad.

We beginnen met VISblad TV. Presentatoren Mark Pijnappels en Robert de Wilt gaan dit keer de snoek achterna in Gouda. Niét met kunstaas, maar met de dobber en dood aas. De stugge hengels en grote aasvissen laten ze daarbij thuis. Want: ‘dat doodaasvissen moet – zeker op de ondiepe slotenstelsels – ook een stuk lichter, subtieler en actiever kunnen’, bedachten ze.

Struinend door de woonwijk sturen de twee hun dobbers langs bruggen, duikers en overhangende struiken. Benieuwd of de dobbers daarbij onder water verdwenen? Check dan gauw de video:Benieuwd naar de montage, de plussen en minnen van dood aas versus kunstaas en meer tips voor deze visserij? Lees dan het artikel in het magazine (pag. 8 t/m 11).

Low-budget karpertips

De schappen van de hengelsportzaak liggen vol kant-en-klare haakaasjes, ‘readymades’ en lekker ruikende liquids. Daar hangt echter ook een prijskaartje aan. Zeker nu het dagelijks leven duurder wordt, is het geen gek idee om wat geld te besparen. In de karperrubriek (pag. 44 t/m 47) daarom tien tips op aas- en voergebied voor de kleinere portemonnee.


Method Mania

Methodfeederen is een leuke en eenvoudige techniek die gemiddeld ook wat grotere witvis én kleine karpertjes oplevert. Bovendien zijn de montages simpel en haakt de vis zichzelf. Aan een parkvijver in Zuid-Limburg strooit Andres de Rouville met tips voor ‘the method’. Zijn trukendoos voor wintersucces lees je op pag. 36 t/m 39.


Nederland wint WK Streetfishing

De eerste editie van het WK Streetfishing werd onlangs een Oranje feest. Bij deze thuiswedstrijd in Zwolle pakte Team Holland het goud in zowel het landen- als koppelklassement. Oekraïne veroverde zilver en Roemenië legde beslag op het brons. Op pag. 40 t/m 43 lees je de gouden tactiek van Team Holland.


Nog veel meer

Dit was nog lang niet alles, want in dit nieuwe nummer bespreken we ook het Paterswoldse Meer – een topstek onder de rook van Groningen. Verder vertelt Henk Vane je vanaf het strand bij Westenschouwen alles over succesvol scharvissen. En wat dacht je van de interessante uitkomsten van het grote meervalonderzoek bij de Westeinderplassen? Ook bevat dit nummer een middenkatern met 8 pagina’s sportvisnieuws uit jouw regio. En dan hebben we nog steeds niet alles in dit magazine genoemd. Zat leesplezier dus!

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Al voor slechts € 12,95 sluit je een jaarabonnement af. Zo mis je voortaan geen editie meer. Daarbij mag je bovendien kiezen uit mooie welkomstcadeaus óf eenmalige korting. Klik hier om eenvoudig en online een abonnement af te sluiten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.