HSV Service

70% ledenwinst voor HSV 't Poldervoorntje

3998
14 jan 2008

Hengelsportvereniging 't Poldervoorntje uit Emmeloord heeft in het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt. In 2006 had de vereniging 659 leden, eind 2007 was dit aantal gegroeid tot 1128, een ledenstijging van maar liefst 70%!

Volgens bestuurslid Eeuwe Weening heeft de invoering van de vispas daar zeker aan bijgedragen.

Actieve vereniging
De HSV 't Poldervoorntje stond al bekend als zeer actieve vereniging waar elke maand activiteiten worden georganiseerd voor o.a de jeugd. De vereniging kent dan ook een jeugdafdeling waar vele andere verenigingen van dromen. Om dit van de grond te krijgen zijn er minimaal twee mensen nodig die er volledig voor willen gaan, zich interesseren voor hengelsport en jeugdwerk en ook nog eens bereid zijn om te leren door middel van de cursussen van Sportvisserij Nederland. Deze personen moeten elkaar goed kunnen aanvullen en natuurlijk geschikt zijn om met jeugd te werken. Niet iedereen kan dat.
Eeuwe Weening, die naast bestuurslid ook actief jeugdbegeleider is, zegt hierover: "Onze ervaring is dat een goede degelijke jeugdopleiding waarmee je maandelijks positief in de kranten verschijnt niet alleen veel jeugdleden aantrekt, maar zelfs de plaatselijke dieren- en vissenbescherming het zwijgen oplegt!"

Ledenwerving
Nog voor de invoering van de vispas is 't Poldervoorntje actief aan de slag gegaan met laten invullen van een automatische incasso bij een nieuw lidmaatschap. Dit bleek een heel goede zet, omdat hierdoor het jaarlijkse verloop van de leden een stuk minder werd.
Eeuwe: "De ledenwerfactie die we in het voorjaar van mei 2007 samen met Sportvisserij Nederland hebben uitgevoerd was een groot succes. Door alle oud-Sportvisaktehouders in Emmeloord aan te schrijven zijn veel vissers die voorheen alleen een sportvisakte hadden lid geworden van onze vereniging.
Mede dankzij het feit dat een bestuurslid bedrijfsleider van de plaatselijke hengelsportzaak is, werd iedere potentiële VISpaskoper in de winkel duidelijk uitgelegd wat de vereniging allemaal doet en waarom het zo belangrijk is om de VISpas te kopen. Ook hebben wij als vereniging duidelijk naar buiten gebracht dat je voor het vissen in de polder een VISpas moet hebben, omdat er grofweg maar drie kanalen zijn waar je met de Kleine VISpas kunt vissen."

Controle
"We zijn bij 't Poldervoorntje in 2007 zeer actief met controle aan de slag gegaan", aldus Eeuwe. "Er is een actieve jachtopziener gevonden die natuurlijk zelf op pad gaat maar ook direct oproepbaar is door de contactpersoon van de vereniging. Deze contactpersoon is het aanspreekpunt die beslist of het nodig is de jachtopziener in te schakelen, zodat de man niet door iedereen gek wordt gebeld.
Onze controle-activiteiten worden veelvuldig in de plaatselijke kranten en op internet geplaatst waardoor er volop over wordt gesproken. Op een gegeven moment kwamen vissers een vispas kopen omdat ze hadden gehoord dat er misschien gecontroleerd ging worden!"

Positieve geluiden
Het is van groot belang om op diverse plaatsen zoals gemeente, politie, jachtopzieners, kranten en de lokale hengelsportzaak goede contacten te hebben. Eeuwe: "Wij zijn gezegend met een bestuurslid in de lokale hengelsportzaak, maar dit is natuurlijk geen vereiste voor een vruchtbaar contact met de hengelsportwinkelier."
Zorg er als vereniging voor dat er positief over de vereniging word gesproken in het openbaar, zodat zelfs niet-vissers horen hoe goed het is om lid te zijn van je vereniging. De boodschap moet zijn dat we niet alleen vissen vangen, maar als georganiseerde hengelsport op grote schaal met natuur- en milieubelangen bezig zijn en veel investeren in opleiding van de jeugd.
Als iedereen daarvan goed doordrongen is word het verkopen van een vispas een eitje!


Met dank aan Eeuwe Weening
Bestuurslid en jeugdbegeleider 't Poldervoorntje

Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.