HSV Service

Boa mag zich met 'pepper' verweren

7531
17 mrt 2008

BEMMEL - De boa's in de gemeente Lingewaard gaan in de toekomst pepperspray bij zich dragen. Boa's zijn bijzondere opsporingsambtenaren, ook wel bekend als milieupolitie.

(foto: justitie.nl )

Het gemeentebestuur van Lingewaard vindt dat de boa's meer middelen moeten krijgen om zich te verdedigen. Lingewaard heeft een groot groen buitengebied waar de boa's onder meer controleren op illegaal kamperen, afvaldumpingen, stroperij en illegale visserij. Volgens de gemeente krijgen ze daarbij steeds meer te maken met alcohol- en drugsgebruik, bedreigingen en poging tot mishandeling.

Om pepperspray te mogen dragen, moeten de boa's eerst een andere status krijgen, namelijk die van flora- en faunabeheerder. Zo iemand mag ook een wapenstok en handboeien dragen, maar dat gaan de Lingewaardse flora- en faunabeheerders niet doen. In april pleitte De Vries nog voor een wapenstok voor de boa's.

PvdA-wethouder Joke van Roosmalen stemde in het college tegen het idee de milieuwachten te bewapenen. "Ik vind dat je agressie niet met agressie moet bestrijden" , aldus Van Roosmalen.

Bron: gelderlander.nl
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide