HSV Service

Deelnemersstop bij NK vissen voor trio's

8461
05 mei 2008

GROENLO - De Groenlose Hengelsportvereniging (GHV) moest tientallen kandidaten voor het open Nederlands kampioenschap trio's afwijzen bij een gebrek aan voldoende visstekken aan de gracht.

Na de verandering van de gracht kunnen er nu veel minder hengelaars tegelijk terecht dan voorheen. M. te Molder, die zaterdag het Nederlands kampioenschap coördineerde, zegt dat 105 deelnemers (35 trio's) het maximum is, terwijl er in totaal wel 140 gegadigden waren.

De voornaamste oorzaak van de teruggang van het aantal visplaatsen is het grotere aantal binnenhoeken in de oever aan de Maliebaan. Daar kunnen geen hengelaars zitten, want dan kruisen hun lange hengels elkaar. De inschrijving was in twee weken vol, vertellen Te Molder en voorzitter H. Oosterholt.

De hengelsportvereniging in Groenlo bestaat zeventig jaar en dat jubileum was de aanleiding om zaterdag het kampioenschap naar de gracht te halen. Aan het organiseren van een landelijk jeugdconcours, zoals het bestuur wilde, viel al helemaal niet te denken, want daarvoor zijn minstens 200 visplaatsen nodig.

Voor een plaatselijke vereniging als de GHV houdt de organisatie van een dag als deze heel wat in, vertelden Te Molder en Oosterholt. Zaterdag al heel vroeg werden bordjes geplaatst voor de visplaatsen. Medewerker H. Migchielsen zegt dat hij al rond vijf uur 's morgens daarmee was begonnen. " Je moet wel heel vroeg op om de visplaatsen vrij te houden, zodat er geen anderen gaan zitten''. Later op de dag werd de gevangen vis gewogen, werden de lijsten ingevuld en de gewichten opgeteld. De winnaars werden zaterdag H. Wijdeveld, R. Weijers en W. Weijers uit Velp, tweede werden S. Izaks, M. Lageschaar en R. Tolkamp uit Groenlo.

Bron: tctubantia.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.