HSV Service

Jaap Besemer leidt 'Water Natuurlijk'

8810
21 mei 2008

Hoogleraar Jaap Besemer is dinsdag geïnstalleerd als voorzitter van Water Natuurlijk. De organisatie wil tegenwicht bieden aan claims die bijvoorbeeld industrie en landbouw leggen op het landschap.

'Omdat vaak voorbij wordt gegaan aan de wensen van de gemiddelde Nederlander, die over het algemeen een mooier landschap en meer natuur wil, doet Water Natuurlijk in november mee aan de waterschapsverkiezingen', meldt de organisatie. De groepering weet zich gesteund door organisaties als sportvisserij Nederland, de provinciale Milieufederaties, Natuurmonumenten en de Waddenvereniging. Ook oud-politicus en schrijver Jan Terlouw schaarde zich al achter Water Natuurlijk.

Voorzitter Jaap Besemer is hoogleraar aan de TU in Delft en leidde onder meer Natuurmonumenten voordat voormalig Landbouwminister Cees Veerman daar als voorzitter aan de slag ging.

Bron: engineering360.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.