HSV Service

Bij officiële training laten de teams niet het achterste van hun tong zien.

9266
26 okt 2008

Alvorens de strijd om het Wereldkampioenschap Bootvissen op maandag los gaat barsten, vond (zondag 26 oktober de officiële training plaats.

In tegenstelling tot de wedstrijddagen waarop de deelnemers over alle boten worden verdeeld en geen twee deelnemers van één ploeg op dezelfde boot zijn geloot, gingen de ploegen vandaag ieder op een eigen boot proefvissen.

Bij de ploegleidersbespreking op zaterdag zijn de boten over de landen geloot (klik hier voor de loting van de training en wedstrijddagen). Om 07.30 verzamelden de ploegen zich aan de haven van Colijnsplaat, waarna om 08.00 uur werd vertrokken. Gezien de sterke wind (windkracht 7 Z.W.) met een oplopende golfhoogte van 2 meter besloot de wedstrijdleiding dat er binnen, oftewel op de Oosterschelde zou worden getraind.

Voor 13.00 uur was de eerste ploeg, Luxemburg, al weer in de haven, waarna de andere landen volgden. Hierbij bleek dat diverse landen slechts een geringe hoeveelheid of helemaal geen vis ter weging aanboden. Het was niet mogelijk om een correcte uitslag te maken, aangezien Kroatië de vis van alle deelnemers bij elkaar had gedaan en Wales helemaal geen vis inleverde. Bij een aantal andere landen bestaat het grote vermoeden dat veel vis bij de training werd teruggezet, zodat het morgen een verrassing is hoe sterk zij staan in de competitie. De Nederlandse ploeg bood het meeste gewicht ter weging aan, t.w. bijna 24 kilo.

Maandag 27 oktober vertrekken de boten om 08.00 uur uit de haven, waarna van 09.30 tot 15.30 uur wordt gevist, met tussentijds enkele wisselingen. Vanaf 16.00 uur worden de ploegen terug verwacht, waarna rond 16.30 uur de weging zal plaatsvinden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.