HSV Service

Rechter: 'Katapults voor sportvissers toestaan'

8953
25 nov 2008

Bron: telegraaf.nl. LELYSTAD - Katapults zouden moeten worden toegestaan in de sportvisserij. Dat vindt de politierechter in Lelystad. Daarom liet zij straf achterwege voor Lelystedeling D.R.(38), die de verboden wapens verkocht in zijn hengelsportzaak in zijn woonplaats.

De verkoop en het gebruik van voerkatapults voor de sportvisserij worden al jarenlang gedoogd. Vissers schieten er aas mee in het water om vissen naar een bepaalde plek te lokken. Veel vissers hebben een katapult. Die worden overal in het land verkocht. Bij een controle op 17 juli vorig jaar nam de politie de katapults van R. in beslag, omdat die verboden zijn.

Volgens de officier van justitie zijn er geen soortgelijke zaken bekend in het land. Zij eiste 500 euro voorwaardelijke boete tegen hem. R. vindt het onduidelijk wat er wel en niet mag op dit gebied.

De rechter was het met hem eens. Zij noemde het onbegrijpelijk dat de wetgever geen uitzondering op de Wet wapens en munitie heeft gemaakt voor de voerkatapults, maar deze wel gedoogt. „U mag niet de dupe worden van deze onduidelijke situatie. Daarom verklaar ik u schuldig zonder strafoplegging.”

Bron: telegraaf.nl

Noot van de redactie:

Sportvisserij Nederland zet zich in voor vrijstelling van het gebruik van de katapult voor de sportvisserij. Hiertoe is enkele maanden geleden een verzoek ingediend bij het Ministerie van Justitie. Tot op heden is een reactie hierop uitgebleven.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide