HSV Service

Vissen en Korsakov patiënten (video)

8916
19 jun 2009

Hengelsportvereniging Haakie 16 boekt groot succes met visproject voor Korsakov patiënten. Met veel plezier en succes vist een groep enthousiaste sportvissers van HSV Haakie 16 uit Dordrecht al meer dan een jaar met een aantal bewoners van verpleeghuis ’Het Parkhuis’. Deze bewonersgroep lijdt aan het syndroom van Korsakov.

De resultaten van dit spraakmakende project zijn inmiddels geanalyseerd door deskundigen. Deze informatie is verwerkt in een minidocu, welke gemaakt is door de hengelsportvereniging zelf.

Het idee om dit project op te starten kwam van Kevin de Zwart, oud medewerker van “Het Parkhuis”. Er is toen aan HSV Haakie 16 uit Dordrecht gevraagd om mee te helpen dit project op te starten. Al snel waren er leden gevonden die als vrijwilliger hun bijdrage in het project wilde leveren. Ook werd hengelsportwinkelier Ed Koopmeiners uit Dordrecht bereid gevonden om met tuigen, voer en aas te sponsoren en kon het project van start.

Het werd een succes en hoe. De deelnemende bewonersgroep waren hun liefde voor het vissen al heel lang vergeten of konden niet gaan vissen omdat dit simpelweg niet mogelijk was bij “Het Parkhuis”. Buiten het feit dat het vissen voor deze mensen gewoon ontzettend leuk is om te doen bleek het ook een positieve therapeutische werking op ze te hebben. Ze worden er rustig en vrolijk van en genieten met volle teugen van de rustige én spannende momenten die het sportvissen kent. Op één avond zijn er vorig jaar zelfs meer dan 140 vissen gevangen door een groep van slechts tien bewoners. Inmiddels is er tussen de vrijwilligers van Haakie 16 en de visploeg uit “Het Parkhuis” een warme vriendschapsband ontstaan.

Omdat Haakie 16 graag wilde weten hoe de mensen met het syndroom van Korsakov de vissessies hadden ervaren hebben zij samen met de deskundigen van “Het Parkhuis” de resultaten van het project geëvalueerd en besproken. Wat blijkt is dat deze onschuldige (vis-) avondjes aan de waterkant héél erg veel voor deze mensen betekenen en een zeer positieve nawerking hebben.

Om een impressie te geven is het project kort samengevat te zien in een minidocumentaire. U kunt deze minidocu bekijken: op www.hsvhaakie16.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.