HSV Service

Nederlandse Dames 6e bij het WK in Italië

7299
23 aug 2009

In het Italiaanse Reggio Emilia is de Nederlandse Damesploeg na 2 dagen op een 6e plaats geëindigd. De Duitse damesploeg werd Wereldkampioen.

Het WK vond plaats op het Canal Fiuma nabij Boretto in Italie (omgeving Parma).

De Fiuma is een echt irrigatiekanaal zoals wij in Nederland niet kennen. Hoe warmer hoe meer vraag naar water en dus hoe meer stroming in het water. Zelfs voor Italiaanse begrippen was het erg warm dus stroomde het water meer dan normaal.

Er werd gevist op vooral carassio en een enkele brasem en karper. De vangsten waren misschien iets minder dan verwacht, maar toch was t een prachtige wedstrijd. Een interessante wedstrijd ook, die laat zien hoe snel het damesvissen in ontwikkeling is. Het was de eerste keer sinds het eerste dameskampioenschap dat noch Engeland noch Italie op het podium stond.

Een verassende uitslag dus met Duitsland en Tjechie op de plaatsen 1 en 2 en dan Hongarije op plaats 3. Wij eindigden 6e na een matige 1e dag en een veel betere 2e dag. Wij behaalden 24 + 17 is 41 punten en dat waren er 8 teveel voor een podiumplaats. Jessica Vos won op de 2e dag haar vak, nota bene naast Simona Pollastri, een van de beste dames in het internationale wedstrijdvissen. Dat was tezamen met haar 4e plaats van de 1e wedstrijddag genoeg om 14e te worden in het eindklassement en daarmee was ze beste Nederlandse.

Al met al een licht teleurstellend resultaat na een prima oefenweek.

Jan van Schendel

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.