HSV Service

Duitser haalt vis van 102 kilo boven

16794
02 okt 2009

Bron: hln.be. Vrijdag, visdag maar deze Duitser kan nog een weekje lang vis smullen. Azubi Alexander Stein (18) uit Extertal haalde gewoon een monster boven.

De jongeman moest met de hulp van drie mannen trekken en sleuren om zijn vis aan de kant te halen maar het loonde de moeite. Zijn vangst was 2,58 meter lang en 102 kilogram zwaar!

"Wat een monster!"

Alexander en zijn makkers hadden meer dan twee uur nodig om zijn recordvangst op het droge te halen. "Ik was samen met mijn broer gaan vissen. Het lukte ons niet om het beest aan de kant te halen. We hadden de hulp van nog twee andere vissers nodig. Toen we de vis helemaal zagen, moesten we toch even slikken. Zo'n monster had ik nog nooit gezien!"

Geen officieel record

Toch is er een klein probleem. Stein mag dan al de grootste vis ooit gevangen hebben in Duitsland, zijn record wordt niet erkend omdat hij zijn vangst aan stukken gesneden heeft nog voor iemand van het vismagazine 'Blinker' het monster kon wegen en meten. Wat rest zijn deze foto's van zijn onvergetelijke gebeurtenis. (hlnsydney)

Bron: hln.be

--------------------------------------------------

Meervalvissen in Nederland: terugzetten!

In Nederland is het, in tegenstelling tot bij onze oosterburen, niet de gewoonte om vissen niet terug te zetten in de natuur. Sterker nog, in Nederland valt de meerval onder de Flora- en Faunawet en moet elke gevangen vis terug gezet worden.

Sportvisserij Nederland inventariseert op dit moment de meervalpopulatie in Nederland. Sportvissers, duikers, beroepsvissers en andere waterrecreanten kunnen hun waarnemingen en vangstgegevens registreren via het Meldpunt Meerval.

-> Alles over de meerval

-> Meerval meldpunt

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.