HSV Service

Politie controleert op en rond 't Lauwersmeer

6940
18 jul 2010

LAUWERSOOG - Bij controles op en rond het Lauwersmeer heeft de politie meerdere bekeuringen uitgedeeld.

Twee schippers werden bekeurd omdat ze geen vaarbewijs hadden. Verder kreeg een kite-surfer een bekeuring omdat hij ver buiten het toegestane gebied aan het surfen was. Een alcoholcontrole onder 54 schippers leverde niets op, alle schippers stonden nuchter aan het roer.

Aan land werden 26 vissers gecontroleerd. Eén visser kreeg een boete voor vissen met levend aas. Twee hengelsporters werden op de bon geslingerd voor vissen zonder schriftelijke toestemming. Een laatste hengelsporter had zijn papieren niet in orde en moet deze alsnog tonen op het politiebureau.

De grootscheepse controle werd uitgevoerd door de Groningse en Friese korpsen samen met de Waterpolitie, Staatsbosheer in Lauwersoog, de provincie Friesland en Veilig Verkeer Nederland. De komende maanden wordt vaker gecontroleerd op en rond het water, zo is aangekondigd.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.