HSV Service

Nederlands Kampioenschap Kustvissen Dames én Junioren

6878
26 okt 2010

Het strand bij Westkapelle, overgang Baaiweg, vormt zaterdag 30 oktober het decor van het Nederlands Kampioenschap Kustvissen Dames én Junioren. Bij beide wedstrijden wordt uitsluitend gevist vanaf het strand. Bij hevige wind wordt uitgeweken naar het strand bij het “Kustlicht” (zie bijgaande foto).

De wedstrijd is van 12.30 tot 16.30 uur, organisator is Sportvisserij Nederland en plaats van samenkomst Dorpshuis Herrijst, Markt 79 in Westkapelle, waar na afloop om circa 18.00 uur ook de prijsuitreiking plaatsvindt.

De 24 Dames, 23 Junioren categorie A (15 t/m 19 jaar) en 32 Junioren in categorie B (10 t/m 14 jaar) zijn allen lid van een bij Sportvisserij Nederland aangesloten hengelsport-vereniging. Zij mogen slechts vissen met één hengel voorzien van maximaal drie haken en werplood of een loodvervanger. Andere vismethoden, bijvoorbeeld met dobbers, zijn niet geoorloofd. Aas bestaat uit zeepieren, diverse soorten zagers (een soort wormen), schelpdieren en dode visjes of stukjes vis.

De winnaars van 2009, te weten bij de Dames Linda van der Velde uit Scherpenisse, Junioren A Corné Westerlaken uit St. Maartensdijk en Junioren B Jasper Voogt uit Vierpolders zullen er alles aan doen om hun titel dit jaar te verdedigen. Of het hen lukt zullen we na afloop van het kampioenschap zien. Het wordt in ieder geval een spannend kampioenschap.

Voor de beste A-junioren en de beste dames geldt dat op 27 november en 18 december een Topcompetitie Kustvissen wordt georganiseerd. Deelnemers aan deze competitie strijden voor een plaats in de Nederlandse teams die in 2011 zullen deelnemen aan de Wereldkampioenschappen die dan in verschillende disciplines in Italië worden gehouden. Aan de hand van de resultaten in de Topcompetitie, welke wedstrijden op 27 november en 18 december worden gehouden, kiezen de bondscoaches de internationale afvaardigingen.

Klik hier voor de richtlijnen NK Kustvissen Dames
Klik hier voor de richtlijnen NK Kustvissen Junioren
Klik hier voor het reglement NK Kustvissen Junioren én Dames

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.