HSV Service

WK Dames – Nederland vist beter maar wordt achtste

8089
31 okt 2010

De tweede en laatste wedstrijddag op het WK Zoet is voor de Nederlandse dames aanzienlijk beter verlopen dan de eerste. Het leverde in de einduitslag helaas niet meer op dan een achtste plek.

De vangsten waren weer eens anders dan verwacht. Er werd nu minder vis gevangen dan tijdens de eerste wedstrijddag, maar de Nederlandse ploeg deed het beter dan op zaterdag. Anja Groot deed het wederom goed en werd keurig derde in haar vak. Anouk van den Belt viste een 4, Ingeborg Audenaerd een 5 en Ria Dekker, die Jessica Vos verving, viste net als Melissa Bisschop een 8. Het leverde Nederland een vijfde plek in de daguitslag op.

Aanmerkelijk beter
“Het ging aanmerkelijk beter, maar niet geweldig. Dit resultaat was voor ons vandaag het maximum haalbare”, vatte bondscoach Jan van Schendel de wedstrijd samen. Als we hem direct na de prijsuitreiking bellen, weet hij te melden dat een Spaanse inidividueel eerste is geworden, een Poolse tweede en een Spaanse deelneemster won het brons. In het landenklassement werd Spanje dan ook eerste, Engeland werd tweede en Italië derde.

Straatlengte tekort
“We kwamen met deze karpervisserij tegen deze landen een straatlengte tekort”, zei een teleurgestelde Van Schendel. Dit komt, zoals hij gister ook al verklaarde, omdat deze landen veel bekender zijn met het vissen op karper. Dat is, vindt Van Schendel, wel de voornaamste reden dat Nederland niet verder kwam dan een achtste plek, want aan de loting lag het niet. Het verschil met nummer 7 was maar één punt, maar ook een zevende plek had Van Schendel niet kunnen bekoren. “We eindigen al vier jaar op de zevende plek. Het verbetert niet, de rest gaat harder vooruit dan wij.”

Niet te voorspellen
Hij vat de week in Zuid-Afrika samen als ‘enorme, vreemde en moeizame week’. “Het vissen was totaal niet te voorspellen, het was elke dag weer totaal anders dan verwacht. De ene dag deed die het goed, de andere dag de ander. Daar was geen peil op te trekken. Maar ja, Engeland en Italië staan wèl weer op het podium...”


Klik hier voor de link naar de wedstrijdpagina met alle verslagen van het WK Dames
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.