HSV Service

Officiële opening WK Junioren in teken van herdenking (video)

7105
24 jul 2014

Ondanks de tragische gebeurtenissen in Oekraïne staat het WK Zoetwatervissen voor Junioren op het punt van beginnen. Woensdag 23 juli werd omgedoopt tot nationale rouwdag ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Omdat ook de officiële opening van het WK op deze dag gepland stond, boog de organisatie het hoofd over een passende en respectvolle invulling. Geen vlaggenparade, geen muziek op straat, maar een ingetogen ceremonie met een oorverdovende minuut stilte. Zoals het hoort op een dag van nationale rouw.

Liefst negentien nationaliteiten zijn er aan het Drentse Havenkanaal en Noord-Willemskanaal te vinden. Waaronder ook Belgen, Duitsers, Britten en Nederlands. Allen met landgenoten die zijn omgekomen in Oekraïne. De vlaggenparade die voor de officiële opening door het centrum van Assen zou trekken werd afgeblazen. Zo maakten de deelnemende ploegen iets voor zevenen een integere entree. De Belgen en Britten met rouwbanden om de arm, de Nederlandse vlag half stok.

Bekijk hieronder de video van de opening:

Toch moest het evenement officieel worden geopend. Na indrukwekkende speeches van Menno Knip (voorzitter Sportvisserij Nederland) en Burgemeester Abbenhues (Assen) was het de beurt aan Onno Terlouw (Hoofd Communicatie, Sportvisserij Nederland) om de deelnemende landen te presenteren. Omdat de vlaggen niet door Assen gedragen konden worden, werden ze een voor een door de Sint Jozefkerk naar voren geroepen. De volksliederen werden gespeeld en tot slot heeft Roland Marcq (vicevoorzitter FIPS e.d.) onder luid applaus het WK Junioren officieel geopend. Laat het vissen maar snel beginnen.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.