HSV Service

Training dames team WK Kustvissen Port d ‘Albret Franrijk 2014

7040
20 sep 2014

Na een voorspoedige reis met de bus kwamen Clarinda van de Zande, Linda van de Velde, Christel Verhage, Susan Stuijts en Heide Leeuwis, dinsdag 16 september aan in Port d’Albret.
Het visgerei werd geïnstalleerd op de kamers en alles werd klaar gemaakt voor de eerste training. Voor de eerste training werd er op soustons beach naast de mannen getraind. Er werd een aardig visje gevangen zoals tarbot, pieterman en zeebaars.Donderdag de 2e training dag was het zeer druk op het strand door de vele vissers en surfers. Dit zorgde ervoor dat de dames zeer ver moesten lopen en op een stuk strand moeten vissen met een grote zandbank voor de neus. De zee was door de zware onweersbui van afgelopen nacht ook zeer wild met golven van meer dan 2 meter die op het strand rolden. In deze omstandigheden was het zeer moeilijk een visje te vangen.De 3e training was weer matig met veel vis maar slechts 1 bovenmaatse vis. We hebben wel een duidelijk beeld gekregen hoe we het nu moeten aanpakken. Het strand is zeer grillig wat de visserij zeer technisch maakt, elke 50 meter heb je weer andere omstandigheden en dit geldt ook de golven die bijvoorbeeld na een rustige periode van een paar minuten dan weer ineens vanuit de oceaan op je af komen.De dames gaan er geweldig goed mee om en hebben zich in de korte tijd al goed aangepast aan de moeilijke visserij. We gaan vol vertrouwen op zondag naar de officiële training en op maandag begint de eerste van 4 wedstrijd dagen.

Benny Wijnings

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.