HSV Service

Hét Visblad Online april 2016 (video)

5629
24 mrt 2016

Vanaf vandaag verschijnt het aprilnummer van Hét Visblad. De lente is begonnen – de eerste mooie voorjaarsdagen zijn in aantocht – en daarom staat deze nieuwe editie vol handige vistips die je met de paasdagen meteen kunt toepassen.

We starten met de nieuwe aflevering van Visblad TV. Presentator Ed Stoop zoekt deze keer fervent ‘baarspeuteraar’ Henk Roos op. Aan de oevers van een heldere singel midden in Purmerend laat Henk zijn maden aan een mini-hengeltje te water. Of deze verfijnde, subtiele visserij ook Perca fluviatilis oplevert, zie je hieronder. Meer tips lees je natuurlijk in het bijbehorende artikel.

Zeelt en rog

De zeelt is een echte voorjaarsvis. Voor witvisfanaat John Jagt is april dan ook dé periode om de ‘doktersvis’ te belagen. In zijn artikel legt hij uit hoe je daarbij succesvol de methodfeeder inzet. Van Tinca tinca op het zoete naar een bijzondere zoute vissoort: de pijlstaartrog. Frank Dekker en zijn vriendin laten in de zeevisreportage zien dat je voor roggen helemaal niet naar het buitenland hoeft. Inclusief gouden bootvistips om deze ietwat vreemde maar schitterende sportvis te kunnen vangen.

Bellyboat basics

Een visboot is echter niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig is er een prima alternatief: de bellyboat. Tim Puts geeft je in zijn artikel tips waar je op moet letten bij de aanschaf van en het vissen vanuit zo’n opblaasband. Last but not least de karperrubriek. Daarin komt Ton van der Spiegel – voorzitter van de ’s-Gravenhaagse Hengelsportvereniging (GHV) – aan het woord over het succesvolle spiegelkarperproject van de GHV. Hij vertelt hoe je met goed beleid de scepsis bij de waterbeheerder wegneemt en een gevarieerd karperbestand kunt creëren.

Nog meer leesplezier

Verder natuurlijk nog meer interessant leesvoer: in de rubriek Hengelsport & Maatschappij het indrukwekkende verhaal van Lennard van der Meij. Hij liep tijdens het karpervissen de ziekte van Weil op en vertelt hoe je deze gevaarlijke rattenziekte kunt voorkomen. Ook de rubrieken Wist je Dat?, Vis TV Backstage, Haring of Kuit, Visnieuws, MijnVISmaat, Vuurdoop, In De Markt, Wedstrijdvissen, Service Online, Service Extra en de column van Sjaak Bral ontbreken uiteraard niet.

Word abonnee

Ben jij nog geen abonnee? Voor slechts € 12,95 per jaar ontvang je Hét Visblad iedere maand. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.