HSV Service

Hét Visblad Online mei 2016 (video)

5840
21 apr 2016

De uitgave van Hét Visblad die vandaag verschijnt is een speciale editie. Naast het landelijke nieuws op sportvisgebied bevat dit magazine namelijk ook een regiokatern van acht pagina’s met alle visnieuwtjes van jouw hengelsportfederatie. Deze regio-editie wordt gratis verspreid onder alle VISpashouders (ruim een half miljoen sportvissers!).

We trappen deze nieuwe editie af met de video van Visblad TV. Dit keer togen we naar Drenthe voor een materclass modern witvissen van Herwin Kwint. Deze voormalig bloedfanatieke karpervisser heeft enkele jaren geleden het roer omgegooid: hij vist nog steeds op karper, maar dan wel met de methodfeeder. In de onderstaande video doet Herwin deze leuke en actieve visserij uit de doeken aan presentator Marco Kraal.Kies de juiste rig

Ook het ‘traditionele’, moderne karpervissen komt aan bod in deze uitgave. In de karperrubriek helpt Erwin van Hensbergen je op weg bij het kiezen van de juiste rig. Tegenwoordig is er voor elke situatie wel een specifieke onderlijn ontworpen, maar hoe bepaal je nou precies welke rig voor jouw visserij geschikt is? Met de tips en trucs van Erwin – die tot in detail het stappenplan van twee rigs uit de doeken doet – ga jij ook met de juiste onderlijn aan de slag.

Basic tips vaste stok

Floor Verhoeven strooit in het witvisartikel eveneens met de nodige tips. De getalenteerde wedstrijdvisser richt zich daarbij op de basis van de hengelsport: het vissen met de vaste stok. Haar advies voor de beginnende witvisser is om de zaken niet nodeloos ingewikkeld te maken. “Laat je niet afschrikken door met wat voor materiaal de doorsnee wedstrijdvisser er aan de waterkant bij zit, maar ga gericht aan de slag om de basistechnieken in de vingers te krijgen.”

Nieuwe bondscoach

Het doorgeven van kennis is ook de core business van Martin van der Drift. De nieuwe bondscoach van de Nederlandse juniorenploegen bij het kustvissen staat voor een interessante uitdaging: het succes van zijn voorganger Henri Karremans – onder meer de wereldtitel bij het WK in 2015 – een passend vervolg geven. Hoe hij daarbij te werk zal gaan, lees je in de reportage die we maakten tijdens een trainingssessie op het strand bij ‘s-Gravenzande.

Nederland sportvisland

In de roofvisrubriek krijgen we aan de hand van een oosterbuur een verfrissende kijk op de sportvisserij in eigen land. De 27.000 Duitsers met een VISpas hebben die immers niet voor niets aangeschaft. Want waar je misschien geneigd bent om te denken dat het gras bij de buren altijd groener is, vertelt Jörg Rubbers een heel ander verhaal. Hij komt juist bijzonder graag naar Nederland om te vissen aangezien dit je in Duitsland soms bijzonder moeilijk wordt gemaakt.

Regio-editie

Verder bevat deze editie uiteraard ook de vaste rubrieken Wist je dat?, Vis TV Backstage, Haring of kuit, Visnieuws, MijnVISmaat, Wedstrijdvissen, Vuurdoop, de column van Sjaak Bral, In de markt en Service extra. Bovendien tref je in het hart van het blad een katern van jouw hengelsportfederatie aan. In deze acht pagina’s tellende regio-editie lees je al het sportvisnieuws uit je eigen federatiegebied. Verplichte kost als je op de hoogte wilt zijn van alles wat er op en aan het water speelt in jouw omgeving.

Abonnement

Eind november verschijnt er wederom een (gratis) regio-editie. Wil je echter maandelijks Hét Visblad ontvangen? Word dan snel lid. Voor slechts € 12,95 per jaar ontvang je dit fraaie magazine met 68 pagina’s visplezier iedere maand. Bovendien mag je als nieuwe abonnee een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.