HSV Service

Hét Visblad online september 2016 (video)

5252
25 aug 2016

Goed nieuws voor de meer dan 100.000 abonnees van Hét Visblad: vanaf vandaag valt het septembernummer op de deurmat. Deze nieuwe editie staat weer bomvol interessante artikelen en reportages. Inspiratie genoeg voor de septembermaand – die voor diverse visserijen dé topmaand is!

Zo vormen de komende weken de onbetwiste toptijd voor de zeebaarsvisserij. Dat brengt ons meteen bij de nieuwe Visblad TV. Daarin gaan we deze keer op pad met Gert-Jan Kunst, die je de fijne kneepjes van het oppervlaktevissen op zeebaars bijbrengt.

Aan de oevers van de Oosterschelde laat hij zien hoe leuk, spannend, effectief én – letterlijk – spetterend het zeebaarzen met oppervlaktepluggen is. Check hieronder de video en lees het bijbehorende artikel voor nog meer tips & trucs.

Check de nieuwe Visblad TV:Kwakhout en wormen


Van de zeebaars naar een andere rover: de meerval. In de roofvisrubriek stappen we in de boot bij meervalpionier Jeroen Breur. Hij showt je werkelijk alle ins & outs van het meervalvissen in het Benedenrivierengebied. Met kwakhout en wormen als hoofdingrediënten weet deze Brabander de nodige grote ‘snorharen’ tijdelijk aan de rivier te onttrekken. Al heeft hij nog meer ‘geheimtips’ voor je in petto.Sharkatag en EK Zoet


In de zeevisrubriek blikken we terug op Sharkatag 2016 – een geslaagd evenement waarbij door ruim 400 deelnemers vier dagen op rij voor de Zeeuwse kust gericht op haaien werd gevist. We zoomen daarbij ook dieper in op de toegepaste vistechnieken. Die leverden naast gladde haaien ook pijlstaartroggen en zelfs een ruwe haai op!Daarnaast blikken we deze editie ook uitgebreid terug op het EK Zoetwatervissen dat eind juli aan de Lage Vaart in Almere werd gevist. De Oranje equipe wist daar helaas geen goed resultaat neer te zetten. Wales (winnaar landenklassement) en Hongaar Tamás Walter (winnaar individueel klassement) echter wél. Hét Visblad ging achter hun succesverhaal aan en dat leverde interessante onthullingen op.

Visplezier voor jong en oud


Dat vissen jong en oud een hoop plezier brengt, blijkt wel uit de twee regelrechte ‘feel good-reportages’ in dit kersverse Visblad. Zo neemt Mark Hofman je in de karperrubriek mee naar zijn visavontuur met het jeugdige nierpatiëntje Diego. Via de stichting Make-A-Wish beleefde Diego namelijk de dag van zijn leven.Wie ook de dag van hun leven hadden, waren de bewoners van een aantal zorginstellingen in Groningen en Drenthe. Dankzij het unieke project ‘Visserslatijn’ – en de vrijwilligers die hieraan meewerken – kunnen deze ouderen onder begeleiding weer genieten van een dagje aan de waterkant.


Nog veel meer


Maar dit septembernummer heeft nog meer te bieden. Zo behandelen we in de Vis TV Backstage de toegepaste vistechnieken in de uitzending waarbij Ed en Marco afreisden naar de IJssel bij Bronkhorst. Verder in de Spraakwater een interview met de Rotterdamse zeehavenpolitie en in de Haring of Kuit alles over het belang van een sterke brancheorganisatie namens de hengelsport.

Ook de overige rubrieken – Wist je Dat?, Visnieuws, MijnVISmaat, Vuurdoop, In De Markt, Wedstrijdvissen, Service Online, Service Extra en de column van Sjaak Bral – zijn uiteraard weer van de partij.

Word abonnee


Ben jij nog geen abonnee? Voor slechts € 12,95 per jaar ontvang je iedere maand Hét Visblad. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.