HSV Service

Rijk vergoedt deel van opleiding groene BOA’s

3893
07 sep 2016

Van 1 tot en met 30 september 2016 kunnen alle werkgevers van groene BOA’s een aanvraag doen om een deel van de opleidingskosten en de kosten van e-herkenning te laten vergoeden. Samen met andere vertegenwoordigers van private groene werkgevers pleitte Sportvisserij Nederland er voor dat ook ‘onze’ groene BOA’s voor deze vergoeding in aanmerking komen naast de BOA’s van de Jagersvereniging, Natuurmonumenten, de Landschappen en particuliere eigenaren.

Al langer wordt aandacht gevraagd voor de problematiek in het buitengebied waarmee BOA’s zich geconfronteerd zien: overtredingen en misdrijven op het gebied van afvaldumping, stroperij en andere illegale praktijken raken steeds vaker de openbare orde en veiligheid. 

De roep om opgeleide toezichthouders in het buitengebied is groot. Sportvisserij Nederland is dan ook blij dat de ministeries van Economische Zaken en Veiligheid en Justitie aan haar oproep gehoor heeft gegeven. In 2016 stellen de ministerie € 125.000 beschikbaar, met de intentie dit te ook voor de vier jaren daarna te doen.

De Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren (VBNE) zorgt er voor dat de vergoeding bij de werkgevers komt. Werkgevers kunnen vanaf 1 september tot uiterlijk 30 september een aanvraag indienen bij de VBNE via www.vbne.nl

Hoe de BOA-regeling werkt en hoe de werkgever de aanvraag voor vergoeding moet indienen, kunt u lezen op de site van de VBNE, de Vereniging voor Bos- en Natuureigenaren.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide