HSV Service

Officiële training WK Kustvissen voor Korpsen 2017

3738
15 mei 2017

Zondag 14 mei 2017 is het WK Kustvissen voor korpsen officieel begonnen. Dit WK wordt gehouden in het mooie kustplaatsje La Tremblade in Frankrijk. In totaal zijn er 16 teams die strijden om de wereldtitel. Nederland is maar liefst met drie teams vertegenwoordigd. Het team van HSV de Edelkarper/Spro mag haar wereldtitel verdedigen. Team Vercelli de Watergeus en HSV De Zeebaars maken hun debuut op dit wereldkampioenschap.

Tijdens de officiële training is het weer prima. Heel af en toe een paar spetters regen, maar in de middag brak de zon door en was het goed vertoeven aan de mooie Franse kust. De deelnemers moesten flinke afstanden afleggen om hun stek te bereiken. De stranden zijn onvoorspelbaar. Diepe muien, stroming en grote zandbanken maken dit parcours erg technisch. Gelukkig zijn de Nederlandse wel wat gewend en hebben ze goed getraind.

Natuurlijk laat niet iedereen bij de training het achterste van hun tong zien. Dit blijkt ook wel uit de uitslag. De nummer 2 en nummer 8 hadden maar 6 punten verschil. Het team van Portugal stak er bovenuit. De vangsten bestaan veelal uit baarsjes, dorades, gepen, harders en dikke botten. Het is belangrijk om voornamelijk de grote vissen zien te vangen. HSV De Zeebaars werd bij de training het eerste Nederlandse team op een 6e plaats.

De Nederlandse teams zijn er helemaal klaar voor en hebben er zin in. 15 mei begint het spektakel en gaan we zien hoe het de Nederlanders zal vergaan.


      
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.